Hoppa till sidans innehåll

Team Sweden mot Manchester

2017-12-07 09:51
Team Sweden är Roller Derby landslaget som skall representera Sverige vid inofficiella VM (världscupfinalen) i Manchester första helgen i februari. Efter en lång förberedelse närmar sig nu mästerskapet.
  • Uppdaterad: 2017-12-07 09:51

Ett antal Bootcamps är genomförda och en trupp på 20 aktiva under ledning av David Wilhelmsson och Sandra Ihlberg samlades i Malmö helgen den 18.-19.november. Truppen genomförde 2 heldagar med träning där man bland annat la mycket fokus på defence (zone play). Här hade man bjudit in ”DieDie” Kristin som expert för att bistå under delar av träningshelgen. Det blev två dagar fulla av träning, men även team meetings där man pratade om olika roller, hur man skall fördela arbetsuppgifter och olika arbetsgrupper som skall bidra inför och i samband med mästerskapet. I min roll som idrottskoordinator var det spännande att delta under helgen och få en bättre inblick i Roller Derby. Man kan verkligen se hur olika idrotter vi har inom vårt förbund, men ändå finns det så mycket som gör att vi kan lära av varandra.

Förberedelserna kommer att fortsätta med ytterligare två Bootcamps där det nästa är 6.-7.januari och sedan ytterligare en sista helgen i januari, innan man reser till Manchester för att testa sig mot dom bästa landslagen i världen.

Ansvariga ledare för Team Sweden är Sandra Ihlberg och David Wilhelmsson. 

Skribent: Sofia Larsson
Epost: Adressen Gömd


Sticky

minibanner_ssf

minibanner_hastighet

minibanner_shorttrack

minibanner_inline

minibanner_langfard

minibanner_rollerdeby

webshop

Logga vikingarännet 2013 m arr

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info