Hoppa till sidans innehåll

SISU Idrottsutbildarna


SISU

SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens egna studieförbund. SISU Idrottsutbildarna sätter lärandet i fokus och stödjer och hjälper till att utveckla idrottsföreningarna runt om i landet. SISU Idrottsutbildarna är uppdelade i 21 distrikt och finns därmed nära respektive förening. SISU Idrottsutbildarnas ledord är Utbildning, Bildning och Utveckling och utgår ifrån den enskilda föreningens behov och förutsättningar. SISU Idrottsutbildarna är ett naturligt bollplank i utvecklingsfrågor och erbjuder allt ifrån föreläsningar, kurser till processledning och organiserade självstudier.

 

Kolla in filmen om SISU här.

 

Via SISU kan föreningen söka utvecklingsmedel genom Idrottslyftet också.
SISU Idrottsutbildarnas distrikt har i Idrottslyftet ett extra ansvar för att hjälpa föreningarna att utveckla verksamheten, så att idrotten gör som ”Idrotten Vill”. Arbetet inleds med att varje förening utifrån ett specialframtaget verktyg genomför en skattning och analys av sin nuvarande verksamhet. Därefter har föreningen möjlighet att få fortsatt stöd för att kunna utveckla barn- och
ungdomsverksamheten utifrån det som identifierats under processen. Det kan handla om utbildning av tränare, ledare, förtroendevalda och aktiva eller utvecklingsarbete inom områden som värdegrundsarbete, delaktighet, demokrati, säkra anläggningar och transporter mm.
Ta gärna kontakt med någon av SISU Idrottsutbildarnas utbildningskonsulenter i ert distrikt för att få mer information.

 

Har ni sett filmen om Idrotten Vill? Här är den.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:53
Skribent: Sofia Larsson

 langsiktigutvecklingsplan

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

SISU

Svenskidrott