Hoppa till sidans innehåll

2016-08-27 - 28 Träningsläger i Västerås


Östsvenska skridskoförbundet har haft träningsläger i Västerås med både vanlig skridskoträning, padling, cykel övernattning.

Cirka 10 aktiva, två ledare och ett antal föräldrar var närvarande.

Första barmarkspasset var tävlnigsinspirerat. Vi körde "tävlingsheg" med kurvband. Vi simulerade tävlingsdistanserna i lilla programmet genom att gå lårgång 15" och kurvgång 15" lika många gånger som man kör rakor och kurvor på de olika disanserna.

 

 

Efter detta omlokaliserade vi till Björnöbron där vi skulle få paddla kanot tillsammans med Västerås kanotklubb. Två av delas ledare och tre ungdomar var där och hjälpte oss. Två omgångar paddlade vi och de flesta av oss höll oss kvar i de ranka kanoterna. Detta var mycket uppskattat av de aktiva. 

 

 

 

 

 

 

Senare på eftermiddagen var vi tillbaka på Rocklunda och körde ett rejält rörlighetspass på gräsmattan innan vi begav oss till den närliggande gympasalen där vi skulle sova.

Pizza blev det på kvällen.

På söndagen var det tidig väckning. Den stora gruppen skulle på ett cykelpass. Vi hade tagit hjälp av Ramnäs Cykelklubb för att de skulle få erfarna ledare på sitt 8mila pass. De skulle nämligen få en introduktion i klungkörning. Fem ungdomar och tre ledare från Ramnäs Cykelklubb blev en klunba på 8 personer. Det var alldeles lagom. Turen gick bra, så när som på en hetsig bilist som trängde sig förbi klungan på ett dåligt sätt. En av åkarna kom då ut i vägrenen och hjulen skar ner i det lösa gruset och vurpan var ett faktum.

 

Samtidigt, kvar på Rocklunda, körde det lilla gänget hinderbana. Egentligen var det kommenderad "fri lek under lång tid" och de roade sig med diverse övningar i utegymet, med hinderbanan och med annat. 

 

Totalt sett en lyckad helg och vi riktar ett stort tack till alla från Ramnäs Cykelklubb och från Västerås Kanotklubb för hjälpen.

Uppdaterad: 02 SEP 2016 14:55
Skribent: Per Nilsson
Epost: Adressen Gömd langsiktigutvecklingsplan

webshop

Postadress:
Östsvenska Skridskoförbundet
C/o Per Nilsson, Kivsta 137
733 94 Sala

Kontakt:
Tel: 021-33 67 67
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU

Svenskidrott