Hoppa till sidans innehåll

MBSN

  • Uppdaterad: 2016-11-25 23:01

Att skapa en bättre skridskonation ”Making a Better Skating Nation” MBSN är arbetsnamnet för den process som ska ta oss som är engagerade i skridskosporten mot en ljusare framtid. Vi behöver generellt bättre villkor 
för vårt engagemang.

Villkor som gör det möjligt för fler att komma till oss och på ett enklare sätt beredas möjligheten att bidra. ”Making a Better Skating Nation” är ett sätt att belysa den verksamhet som bedrivs. 

Inom ramen för SSF görs fantastiska insatser för att alla våra idrotter ska leva och utvecklas. Det finns dock en del frågor som ständigt lyfts och diskuteras ute i landet. För varje del av SSF:s verksamhet så varierar frågorna som är viktiga. Short-Track, Hastighet, Långfärd, Roller Derby och Inline har inom ramen för sina verksamheter frågor som de kämpar med. 

SSF är en förbund som har många idrotter som sprungit ur den klassiska skridskoåkningen på sjöisar. Att den sedan har utvecklats så att hjul och andra banor kommit in och breddat verksamheten är både positivt och komplicerat. Positivt på så sätt att fler intresserade kan finna glädje i skridskoåkning. Komplicerat på så sätt att vi får fler viljor, fler att kommunicera olika information med och därmed mer att organisera. Därför vill vi samla kraft under den här gemensamma rubriken, ”Making a Better Skating Nation”. Samla kraft för att hjälpa varandra att hitta lösningar på frågor och att samordna där det är möjligt. 

Making a Better Skating Nation
Projektet ska pågå under åren 2016 och 2019 och tanken är att det bl a ska utmynna i att vi blir bättre och att fler deltar vid våra aktiviteter och arrangemang. Med aktiviteter och arrangemang avser vi ledarutbildningar, funktionärsutbildningar, lägerverksamhet, tävlingar mm. Arrangemang i regi av Svenska Skridskoförbundet, distriktsförbund och föreningar.  

Första steget på MBSN togs vid förbundsmötet 2015 och sedan dess har vi på förbundsnivå arbetat kontinuerligt med detta. 

Vi startar nu upp det hela genom att ta reda på vad våra medlemmar tänker och vill med sitt engagemang. Under vecka 19, 2016 skickar vi därföru ut en "engagemangsenkät" till våra föreningar. Ytterligare enkäter skickas till till ett bredare klientel. 

Vi gör detta för att sen kunna sätta agendan för vad vi centralt och lokalt ska/bör fokusera på för att nå visioner och ambitioner. Vilka är rätt frågor för att driva verksamheten framåt mot en ljusare framtid och för att bli en bättre skridskonation?

Skribent: Anne österberg

MBSN - projektplan

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU

Svenskidrott

Logga vikingarännet 2013 m arr