Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen och dess påverkan


Vi anser att det är viktigt att våra utövare åker mycket skridskor. Vilken typ av skridsko har mindre betydelse. I Sverige har vi tillgång till ytor som ovaler, planer och hallar. För isidrotter så varierar det med allt ifrån isar på en rink, till en plan, skrinnaroval samt sjö och havsisar. För idrotter med hjul som roller derby och inlines finns både de mer detaljerade trackbanor som både finns inom och utomhus alternativt större asfalterade ytor som går att nyttja för verksamhet. 

De brister vi har idag med anläggningar relaterar i första hand till en 400m bana inomhus med goda förutsättningar och stabila yttre förhållanden för hastighetsåkning. 

 

Även tillgången till anläggningar är på många håll bristfälliga då konkurrensen om träningstider är hård och vi hamnar ofta långt ner på prioriteringslistan. 

 

För våra idrotter med hjul så finns det alternativa banor både inomhus och utomhus. Några banor/anläggningar håller en hög standard medan andra banor är mer provisoriska lösningar i en idrottshall. 

 

En annan brist som vi ser kopplat till våra anläggningar är säkerhet och säkerhetsutrustningen. Detta är en utmaning som vi ser inom samtliga av våra idrotter och som givetvis begränsar möjligheterna för att bedriva en tillfredsställande verksamhet.

 

Uppdaterad: 27 FEB 2019 21:33 Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd


langsiktigutvecklingsplan
Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU

Svenskidrott