Hoppa till sidans innehåll

Skridskomärken

  

Under säsongen 2018-2019 lanserar vi nya skridskomärken. Vi har tagit fram tusenfotingen GRÖN, RÖD och BLÅ. Där utövare oavsett skridskor på fötterna ska prova sina färdigheter och utvecklas som skridskoåkare. Dessa märken lanseras tillsammans med färdighetsmål för att erhålla märkena, instruktionsklipp hur ett godkänt genomförande av varje övning sker och varje märke kopplas samman det med Svenska Skridskoförbundet´s Långsiktiga Utvecklings Plan (LUP:en). Till varje märke finns det också en övningsbank som visar hur varje moment ska genomföras. 

Vill din förening köpa märken finns det möjlighet att ansöka om ett bidrag via Idrottslyftet och köpa in en uppsättning märken. Föreningen köper märkena för 25kr/styck och rekommenderat utpris är 30kr/styck. Märkena kan användas till skridskoskolor, träningsgrupper eller säljas till allmänheten på träningsanläggningen (jämfört med simmärken som säljs av simföreningar och i simhallar).

Vi kommer under året 2019 vända oss till andra aktörer som har en is eller rullanläggning där man kan både bedriva någon utav våra olika idrotter eller ges möjlighet att testa sina kunskaper och där köpa ett märke. Exempelvis receptioner som är anslutna till en is eller rullanläggning. Övriga som är intresserade av testa sina kunskaper, få veta vad som krävs för att erhålla ett märke och i slutändan köpa ett märke kan vända sig till Svenska Skridskoförbundet för mer information eller kontakta sin lokala förening som är ansluten till Svenska Skridskoförbundet. 

För att beställa märkena skickar du ett mail till Märkesbutiken och anger vilket/vilka märken, antal, leverans- och fakturaadress. 

Är du intresserad av att köpa våra gamla märken? Kolla in vår webbutik för mer information.     

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan
Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

SISU

Svenskidrott