Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Visste du att från och med 1 januari 2020 är det obligatoriskt för föreningar att begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för alla som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn?
 
Styrelsen för Skridskons Vänner har idag beslutat att premiera sju aktiva och då inga bidrag utbetalats under 2017 eller 2018 så blir årets utdelning även en form av retroaktivt stöd. Totalt utbetalas 30 000 kr:
 
Moralägret 2019 är nu avslutat!
 

Moralägret är igång

(2019-08-02 21:36)
Moralägret 2019 har lockat 55st deltager från 7 föreningar och representanter från SSF.
 

Rapport från IMSSC

(2019-07-02 14:26)
Rapport från International Masters’ Speed Skating Committee (IMSSC) årliga möte i Nederländerna 1 juni 2019 Skrivet av Nils Larsson, svensk representant i IMSSC
 

Ekonomigrupp bildad

(2019-06-28 09:55)
I samband med förbundsmötet lämnade sittande styrelsen en dragning avseende förbundets ekonomiska läge. Den nytillträdda förbundsstyrelsen har nu bildat en projektgrupp med två prioriterade uppdrag kopplat till ekonomi och budget:
 
ISU' Development Commission har under en längre tid arbetat med en e-learning plattform som ett stöd till funktionärer, tränare, aktiva och övriga intressenter. Som ett första steg lanseras nu plattformen med några inledande utbildningar.
 
Nu öppnar vi upp möjligheten till efteranmälan för Moralägret 2019.
 
Försäsongen är igång och runt om i landet är man i full gång med sin träningsverksamhet. En grupp inbjudna aktiva har genomfört säsongens första tester i labbet vid Göteborgs Universitet.
 
I Amsterdam samlades representanter för hastighetsåkning till den Europeiska konferensen och SSF representerades av Bent Erik Brenden. Mer än 30 representanter var samlade och konferensen innehåll ett antal utvecklingspunkter.
 
Under försommaren har det genomförts Europeiska konferenser för såväl short track som hastighetsåkning där förbundet har varit representerade. Short track konferensen genomfördes i Dresden.
 
I helgen genomfördes ett träningsläger riktat till tjejer. Mia Folke från SK Pollux har summerat ihop lägret med både text och bild.
 
I perioden 14 - 17.juni arrangeras öppet utvecklingsläger för hastighet och short track i Rosersberg inom ramen för förbundets Elit och utvecklingsverksamhet. Detta är inom ramen för utvecklingsprojekt med stöd från RF och ISU development commission.
 
I måndags och tisdags samlades sju aktiva för tester i Göteborg
 
Året 2019 är det år då Svenska Skridskoförbundet för första gången leds av en kvinna. Maurine Filip valdes enhälligt vid förbundsmötet den 14 april att tillsammans med 8 ledamöter, leda förbundet och dess verksamhet fram till april 2021.
 


langsiktigutvecklingsplan
Postadress:
Västsvenska Skridskoförbundet
Gunnar Bergström, Norra Gubberogatan 23 A
416 63 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0707690550
E-post: gunnar.bergstrom@gymf.molndal.se

Se all info

SISU