Hoppa till sidans innehåll

Vad är Skridsko till tusen?


Alla vill och kan åka Skridskor!

Skridsko till tusen är Svenska Skridskoförbundets populära barn och ungdomsaktivitet. Skridsko till tusen har funnits inom förbundet i omkring 30 år och vid det här laget har många barn hittat glädjen i skridskoåkningen via denna aktivetet. 

Det hela är lika kul som enkelt -barnen åker en viss sträcka eller tid, det väljer man själv och allt efter egen förmåga. Själva aktiviteten kan bedrivas på vilken typ av bana som helst. 

I samband med "SKRIDSKO TILL TUSEN" - aktiviteten kan ni uppmuntra era barn och ungdomar genom att ge dom ett skridskomärke och ett diplom som är speciellt framtaget för denna aktivitet. Ett märke och ett diplom kan tjäna som en extra sporre för alla som genomför aktiviteten. Skridskomärket kostar 25 kronor (diplom och litet klistermärke medföljer gratis) och går att beställa via webshopen.
Skridskoskolan - Skoj på is

Svenska Skridskoförbundet har i samarbete med Svenska Konståkningsförbundet, Svenska Bandyförbundet och SISU idrottsböcker tagit fram ett häfte fyllt med ideér och övningar för en dag på isen. Christina Ravald är författare till boken som heter Skridskoskola - skoj på is.

Att åka skridskor är roligt! Den här boken är till för dig som leder någon form av skridskoåkning för barn. Det är fyllt av ideér och övningar på hur man kan genomföra skridskoträning för både nybörjare och lite mer erfarna skridskoåkare
Upplägget i häftet bygger på en mall för ett skridskopass med fem olika delar:
1. Samling
2. Upplevelse och frihet
3. Teknik
4. Lekar och tävlingar
5. Avslutning

Varje del beskrivs noggrant och du får mängder av tips på övningar och lekar. Du kan plocka fritt ur boken eller planera ditt skridskopass efter mallen. Förhoppningen är att innehållet ska ge dig inspiration, kunskap och konkreta råd.

Boken "Skoj på is" kostar 120 kronor.

 

Allt material finns att beställa via Webshopen

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:17 Skribent: Anne Österberg

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU