Hoppa till sidans innehåll

Internationell juniormatch

12 JAN 2018 10:06
I samband med världscupen för seniorer i Manchester 3-4 februari arrangeras också en uppvisningsmatch för juniorer. Arbetet med matchen startade i samband med CAT-turneringen i somras.
  • Skapad: 12 JAN 2018 10:06

Huvudkraften bakom den internationella ungdomsturneringen Creatures of the Abyss Tournament (CAT), Phil Rutter från Copenhagen Troublemakers, blev i samband med CAT i somras även samordnare för europeisk junior derby i uppdrag av det Amerikanska JRDA (Junior Roller Derby Association). Det visade sig redan under CAT att det fanns ett stort intresse och mer än tillräckligt med talang i Europa för att kunna sätta ihop två internationella lag till en uppvisningsmatch under seniorvärldscupen nu i Manchester. 

I oktober kom då uppropet för tryouts. Nou Limit (Nourdjana Colebatch), 16 år från Luleå Roller Derby, var mycket intresserad av att delta. Dels för att det är mycket givande att få spela med och mot juniorer på hennes egen nivå, men även för att träffa vänner hon hade skapat under CAT. I och med att det skulle handla om internationella sammanställda lag, gjordes uttagningen på distans via video. Nou Limit har sedan i somras tränat med LRDs seniorer och skulle precis när uppropet kom spela en match med deras B-lag i Rovaniemi. Det tyckte jag som junior coach var ett utmärkt tillfälle att skapa bildmaterial till uttagningen. Hon spelade en fin match med sitt lag och filmen blev bra. I och med att det handlar om ungdomar i en full kontakt idrott, låg det mycket tyngd på säkerhet. Visar hon kraftfullt men säkert spel? Även när hon blir trött? Det gjorde hon tydligen för i november kom beskedet att hon som enda representant för en svensk förening hade kommit med på ett av lagen. I december fick vi då höra att det handlade om Dolphinslaget (se länken: http://rollerderbyworldcup.com/2018/01/11/junior-expo/ ). 

- Jag kan inte fatta att jag ska få spela här…, skriver Nou på sina sociala media. Hon ser det som en jätte utmaning och en mycket spännande resa. Att få spela med de andra duktiga juniorerna från Europa och USA på världens scen kommer bli en stor upplevelse. Pappa och kompisar kommer att titta på streamen, mamma/coachen följer med till Manchester. 

Text: Mascha Pauelsen

Lycka till och njut av en fantastisk möjlighet säger Skridskoförbundet!

Skribent: Sofia Larsson
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

 

 Sticky

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU