Hoppa till sidans innehåll

2021 kommer med EM, världscup och distans VM

18 DEC 2020 16:01
Efter en höst utan internationella topptävlingar kommer 2021 att bjuda på en internationell bubbla i Heerenveen med Europamästerskap, 2 världscuptävlingar och ett distans VM i Thialf.
  • Skapad: 18 DEC 2020 16:01

När vi nu går in i 2021 och det går mot ljusare tider förhoppningsvis på flera områden så står det klart att ISU har för avsikt att försöka genomföra 4 stora tävlingar i en bubbla i Heerenveen på hastighetsåkning.

På EM som kommer att arrangeras 16 - 17 januari kommer Sverige att vara representerade med Nils van der Poel som senast i Inzell gjorde kvaltiderna för den exeptionella kvotplatsen som Sverige har erhållit till mästerskapet. 

Efter EM fortsätter tävlingarna med 2 gånger världscuptävlingar för att sedan avslutas med distans VM andra helgen i februari. Även där kommer Nils att representera Sverige och försöka kvala till distans VM där Sverige i dagsläget inte har en kvotplats, men detta kan ändra sig genom uppnådda resultat på världscup 1 och 2.

Gällande 5000 meter damer och 10 000 meter män så har ISU valt att ta utgångspunkt i förra säsongens resultat och besätta alla kvotplatser. En förfrågan kopplat till detta förfarande kring tilldelade kvotplatser har skickats till ISU. Vi jobbar för att det skall finnas chans för alla att kvala in till samtliga distanser på mästerskapen. 

Även om det är en speciell situation med en pandemi som sätter stora begränsningar i verksamheten så ser vi fram emot att kunna komma igång med några tävlingar. Det är mycket säkerhet och hälsoaspekter att ta hänsyn till och det kommer att vara rigorösa säkerhetsåtgärder kopplade till arrangemangen. Detta är särskilda undantag som man gör för Elitidrotten och vi hoppas och ser fram emot att även övrig verksamhet sakta men säkert kan återgå till mer normala lägen framöver.

Mer info om tävlingarna kommer att presenteras framöver.

 

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU