Hoppa till sidans innehåll
ESDP Diploma

Diplomerade ESDP coacher

13 APR 2015 23:07
5 coacher, 3 från Finland, 1 från Danmark och Magnus Gustafsson från Sverige och Sundsvall fick under helgens coaches clinic i Sandviken sina diplom för väl genomförda 2 års tränarutbildning inom ramen av ESDP projektet.
  • Skapad: 13 APR 2015 23:07

Sandviken bjöd på fint väder och en härlig inramning när ESDP projektet avslutade en tvåårsperiod med att fira 5 nya diplomerade skridskotränare. Under ledarskap av headcoach Sebastian Falk fick dessa 5 kandidater och de assisterande coacher från Danmark, Finland och Sverige en helg med lite träningsinspiration, men även tid att högtidligt fira en väl genomfört tvåårsperiod.

Diploma ESDP3

Träningstips kopplat till Redcord conceptet var en av punkterna på programmet, där deltagarna aktivt fick prova på detta redskap. Ytterligare ett bra träningsverktyg att kunna ha med sig i verktygslådan.

 Magnus redcord1

En värdig middag på Högbo Bruks Herrgård rundade sedan av 2 års interessant och spännande arbete med att utveckla och utbilda framtida coacher och skridskoåkare i Danmark, Finland och Sverige.

En examinationsuppgift som handlade mycket om reflektion och eftertanke, samt lite framtidstankar fanns med på programmet. Detta parallellt med att headcoach, assistent headcoaches och koordinatorer hade möten med fokus på nästa 2 års period. Snart startar nämligen nästa tvåårsperiod med nya tränare i tränarutbildningsdelen. Vilka är interesserade och kommer att få möjligheten att deltaga? Även för åkare som vill vara en del av detta projekt kommer det nu en ansöknings och urvalsperiod. Mer info om detta kommer att komma i separat information.

Processen är nu i gång med att göra slutrapporter till ISU och få iväg den nya projektplanen för det kommande året. Mycket planeringsarbete är redan gjort och det ser spännande ut även i fortsättningen.

 

Skridskohälsningar

 

Bent Erik "Bento" Brenden

 

 

 

Skribent: Bent Erik Brenden

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU