Hoppa till sidans innehåll

Info om ESDP projektet

19 SEP 2014 13:50
ESDP projektet som är ett utbildningsprogram inom hastighetsåkning för klubbtränare och aktiva har under sommaren startat på år 2 i den andra 4 årscykel. Projektet är ett samarbete mellan Sverige, Norge och Danmark med ekonomiskt stöd från ISU.
  • Skapad: 19 SEP 2014 13:50

Det andra året startade med ett barmarks/inlineläger i Köpenhamn. Under helgen den 13-14 september genomfördes coaches seminar för tränare som går tränarutbildningen i Helsingfors. Från Sverige deltog Sebastian Falk (projektansvarig och head coach), Bent Erik Brenden (assistant head coach och ansvarig från SSF) samt Jerry Olofsson SK Trollhättan och Magnus Gustafsson Sundsvalls SK (som båda går tränarutbildningen inom ESDP).

Helgen bestod av föreläsningar som handlade om mental träning och teman kopplad till mental träning i samband med prestationer. Ett annat tema var hur man jobbar med årsplanering och olika planeringsverktyg. Gruppen har även jobbat med värderingar och förhållningssätt. I ESDP gruppen kommer vi att jobba mot några grundvärderingar som vi vill skall identifiera denna grupp, och dessa är:

  • Team spirit
  • Passion for skating
  • Commitment
  • Continues develepment

Vi jobbade mycket med värderingarna för att konkretisera dessa, så att det finns klara strategier för hur vi jobbar i ESDP.

Nästa steg i projektet är ett isläger i Berlin den 22-29 oktober. Där vi kommer att fortsätta att jobba med att utbilda våra aktiva och tränare. Mera information kring ESDP kommer att finnas på hemsidan samt i egna informationsbrev till klubbtränare och aktiva i projektet.

Ytterligare information kan fås vid kontakt med Sebbe eller Bento

Bent Erik Brenden
08-699 61 88 (kopplat till mobil)
This is a mailto link 

Skribent: Anne Österberg
Epost: This is a mailto link

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU