Hoppa till sidans innehåll

Junior och talangsatsning

29 JUL 2011 14:07
Det här säsongen startar vi upp en junior och talangsatsning. Just nu pågår ett isläger i Hamar med Mattias Hadders som tränare.
  • Skapad: 29 JUL 2011 14:07

Baserat från förra säsongen resultat har följande åkare fått möjlighet att delta vid ett eller flera läger:

Hampus Larsson, SK Trollhättan

Joel Wisting, Hagaströms SK

David Andersson, SK Trollhättan

Erik Wetterdal, IF Thor

Nils van der Poel, SK Trollhättan

Adam Axelsson, SK Winner 

Tanken med denna satsning är att fostra åkare in mot en miljö där det handlar om att prestera samt träna för att prestera. Likaså kommer delar av de ovan nämnda ges möjlighet att få träna tillsammans med landets främsta seniorer och likaså matchas in mot senioreliten. Men vi kommer att prioritera att arbeta långsiktigt och metodiskt. Deltagarna i satsningen kan under säsongen komma att förändras, det är möjligt att någon/några utgår och andra kommer till. Det är med andra ord ingen fast gruppering.

Under säsongen har och kommer en del läger att genomföras för denna satsning. Planeringen är enligt följande:

Läger 1 Öresjö/Trollhättan – Maj (samtliga)

Läger 2 Göteborg – Juni (samtliga)

Läger 3 Hamar  -  29/7-7/8 (utvalda åkare)

Läger 4 Örebro – Augusti, Multiskate (samtliga)

Testhelg Bosön – September (samtliga)

Läger 5 Vänersborg – September (samtliga)

Läger 6 Vänersborg – September, Multiskate (samtliga)

Läger 7 Hamar – oktober (utvalda åkare)

 

Under varje läger där samtliga ur gruppen kommer att delta kommer även övriga åkare från landet att bjudas in, och under dessa läger övriga åkare att scoutas och eventuellt ges möjlighet att kunna ta del av gruppens nästkommande läger. Med andra ord, genom att visa god inställning till varje träningspass och bra vilja kan du som åkare bli en del av denna satsning.

 

Kommande läger enligt planen är isläger i Hamar. Under detta läger kommer Hampus, David och Erik att deltaga. Inriktningen på lägret kommer att vara mängd, dvs samla många minuter och varv i skridskoställning. Likaså kommer åkarna att ges möjlighet att träna tillsammans med Team CBA där Joel Eriksson och Daniel Friberg ingår. Att ge våra juniorer och talanger möjlighet att träna tillsammans med de bästa åkarna är en viktig kugge i arbetet mot att fostra våra åkare till att bli toppåkare. Likaså är det viktigt för våra yngsta talanger i Sverige att se tydlig linje hur du via hemmaföreningen till skridskoakademin sedan tar steget in i att ingå i en talang & juniorsatsning för att sedan ges möjlighet att en dag kunna bli en professionell skridskoåkare som tävlar bland övriga i världseliten. Men som nämnts tidigare. Tålamod & långsiktigt arbete ska förhoppningsvis leda oss dit.

 

För kommande säsong har jag som ansvarig tränare ett personligt mål och det är att kvala in med aktiva till juniorvärldscup och junior VM. Med tanke på att vi inte har haft deltagande på framförallt Junior VM de senaste åren så känns 1 åkare rimligt. Allt annat är bonus.

 

Frågor som berör tjejer och en tjejsatsning har självklart kommit. I dagsläget ingår inga tjejer i detta projekt men Skridskoförbundet arbetar med att få igång en tjejsatsning. Vi hoppas kunna presentera en inbjudan till detta inom kort.

 

Vi ses på nästa läger!

Mattias Hadders

Skribent: Anne Österberg

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU