Hoppa till sidans innehåll

Nils van der Poel tar en ny paus

11 JUN 2018 11:56
Efter Nils sista år som junior tog han en paus från hastighetsåkningen. Nu har Nils bestämt sig för en ny paus.
  • Skapad: 11 JUN 2018 11:56

Nils van der Poel som hade en framgångsrik säsong 17/18 med främst OS i PyeongChang och Allround-VM i Amsterdam som främsta minne har bestämt sig för en ny paus.

Nils har fattat en beslut att påbörja en utbildning och därför kommer Nils stå över kommande säsong då utbildningen sträcker sig över hela året. 

Förhoppningen från både Nils och förbundshåll är såklart att Nils tar upp sin skridskoåkning när väl utbildningen är klar och genomförd.

Här kommer delar av Nils tankar om både dåtid som nutid. 

För två och ett halvt år sedan bestämde jag mig för att bli olympier. Kanske inte för att jag desperat ville det, utan snarare för att jag inte kunde försona mig med tanken av att inte vara det. Jag har idag liknande känslor kring en olympisk medalj. De senaste året tror jag mig ha listat ut ungefär vad jag bör göra för att ha en god chans att få stå upprymd av eufori om knappt fyra år. Jag har förstått hur jag skall gå till väga för att trivas som idrottsman och samtidigt leverera resultat som motsvarar min bästa möjliga förmåga. 
Det bästa med att vara idrottsman är att man får utvecklas väldigt mycket. Man ges möjlighet att bl a utveckla sina egenskaper som medmänniska, sin mentala förmåga och sin fysiska kapacitet. Långt mycket viktigare än titlar, tidningsartiklar och snabba tider har jag ansett att möjligheten att utvecklas som människa är. Så att man nån gång i framtiden kan få va den bästa versionen av sig själv. 
Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU