Hoppa till sidans innehåll

Rapport WC 1 i Berlin

10 NOV 2009 14:42
I helgen var det världscuppremiär i Berlin och det blev en knallstart på säsongen. Vi var förberedda på att nivån skulle vara hög nu under OS-säsongen men resultaten som gjordes i Berlin i helgen var klart bättre än vad vi räknat med.
  • Skapad: 10 NOV 2009 14:42

För det svenska laget så var det väl en liten blandad kompott under de tre tävlingsdagarna här följer en kort sammanfattning och vi börjar med damerna:
Marita Johansson startade på 3000m och gjorde det bra. Hon förbättrade sig gentemot kvalet och åkte bra tekniskt. Till kommande helg måste Marita förbättra mellanvarven där hon blev lite för passiv i Berlin. Gör hon det så bör hon kunna ta sig några sekunder under 4,20.

Paulina Wallin visade att det finns fart i kroppen under första dagens 500m där hon gjorde 39,78 och var endast 3 tiondelar från ett avancemang upp till A-gruppen. Det andra loppet var sämre tekniskt där Paulina ville för mycket och spände sig från start och då är man borta på sprintdistanserna.

På herrsidan hade vi Ola Röjler på 5000m som var tvungen att ta sig under 7,00 på 5000m för att kunna vara reserv under världscuperna i Heerenveen, Calgary och Salt lake city. Ola gjorde ett bra lopp och lyckades med uppdraget och är nu klar som reserv.

Johan Röjler stod för lagets bästa prestation i helgen då han med sina 6,32,16 blev 14:e man A-gruppen och tog värdefulla poäng i OS-kvalet. Johan åkte på ett sätt som ger goda förhoppningar för resten av säsongen både individuellt och som avslutningsman på lagtempot. Nu jobbar vi för topp 10-placeringar under de kommande världscuperna.

Daniel Friberg startade på både 1000 och 1500m och gjorde två lopp som inte var mer än ok om man ser på hans normala standard. Daniel åker bra skridsko och tekniken blir bättre och bättre för varje dag men han har inte riktigt toppspeeden än.

Joel Eriksson startade likt Daniel på 1000 och 1500m och med ungefär samma resultat. Joels 1500m gav dock mersmak och där finns det mycket sparkapital att nyttja. På 1000m var det däremot för mycket vilja och Joel åkte dåligt tekniskt. Både Joel och Daniel ska vi ha höga förväntingar på och dem kan båda två likt Johan på allvar ta upp kampen om topp 10-15 i vinter när allt stämmer, tyvärr var vi inte där formmässigt i Berlin utan släpar lite efter i formkurvan.

Men jag vill också säga att det inte är någon fara alls då vi med avsikt legat kvar med hög träningsbelastning ända in på säsongsstarten och vi har en plan som vi följer, men helt klart behöver vi trimma upp toppfarten under veckan, och jag förväntar mig klart bättre resultat redan i helgen.

Så det är med optimism vi nu börjar jobbet för veckan här i Heerenveen och det kommer att bli en kanonhelg som avslutas med lagtempo på söndag och då ska vi visa vad vi går för på riktigt.

Återkommer med lägesrapport en bit in i veckan.
Andreas Larsson, Förbundskapten

Bilder från världscup 1, Berlin:
http://www.desgphoto.com

Skribent: Sofia Larsson

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU