Hoppa till sidans innehåll

Scandinavian Development Project

07 JUL 2015 08:35
Under helgen 6. - 9. augusti startade Scandinavian Development Project upp med årets första läger som ägde rum i Göteborg. Göteborg välkomnade de aktiva och tränare från Finland, Danmark och Sverige med ett härligt sommarväder.
  • Skapad: 07 JUL 2015 08:35

32 aktiva och 13 tränare samlades under 4 dagar för barmarksträning i ett soligt och underbart Göteborg. Boende på Norges Hus med träningsfaciliteter på Göteborgs universitet och område kring Katrinelunds Elitidrottsgymnasiet bjöd på goda förutsättningar.

 

Lägret genomfördes med tema koordination, och en balanserad kropp som utgångspunkt för all träning. Av aktiviteter som genomfördes under lägret kan vi nämna Life Kinetik med Björn Foghammar, tester för att titta på lite balanser/obalanser i kroppen i samarbete med Göteborgs Universitet och testlaboratoiet i Göteborg, skridskoimitationer, slideboard och basisträning för att få en balanserad kropp allt under ledarskap av Sebastian Falk, Jason Andberg, Daniel Yeow och Bent Erik Brenden, gott assisterad av våra coacher som är anmälda till utbildningen i projektet.

Vidare kan vi nämna ett mycket uppskattat träningsession 5 där vi fick komma på besök till Mölndals roddklubb där de aktiva under ledarskap David McGowen och hans tränarkollergor fick testa på rodd såväl på roddmaskiner (stafett form) och i olika båter på vattnet. Det var fyror, dubbel och även några som vågade att testa på en singelsculler. Jag tror även att jag såg och hörde ett litet plums när någon välte och trillade i vattnet:-) 

 

Utöver all träning fick vi även en härlig guidad historielektion på Emigranternas Hus av Skridskoförbundets ordförande Roger Bodin som var mycket intressant. Lördagkvällen rundades av med grillning av mästarkockarna Göran van der Poel och Sebastian Falk innan en traditionell kubbtävling avrundade kvällen.

 

Sverige är i år representerade av följande aktiva och ledare i Scandinavian Development Project:

Moa Kronborg Södermalms IK

Ann-Marie Lindqvist IFK Göteborg

Ella Erkman IK Wega

Ida Hallberg Hagaströms SK

Björn Seifert IF Thor

Oskar Gustafsson Sundsvalls SK

Valdemar Bergentall IK Wega

Wilhelm Ekensskär SK Trollhättan

David Karlingsjö SK Trollhättan

Erik Decker Södermalms IK

Max Sjöstedt Eriksson IF Thor 

Oskar Nilsson SK Pollux

 

Tränare som ingår i tränarutbildningsdelen är:

Göran van der Poel

Malin Vikström

Johan Röjler 

 

och huvudansvariga ledare är Bent Erik "Bento" Brenden och Sebastian "Sebbe" Falk.

 

Nästa på programmet är nu en coaches clinic i Berlin den 19. - 20.september innan det första islägret är i Berlin den 7.- 14.oktober. En härligt start i Göteborg gör att vi nu ser med spänning fram emot förtsättningen med dessa glada ungdomar och ledare.

 

Skridskohälsningar

 

Sebbe och Bento

Skribent: Bent Erik Brenden

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU