Hoppa till sidans innehåll

Skridskokul i Sundsvall

05 NOV 2016 12:39
Under höstlovet har det varit full fart på Gärdehov i Sundsvall. Ett 50 tall barn, ungdomar, juniorer och seniorer/veteraner har sedan i torsdags varit i full aktivitet på isen.
  • Skapad: 05 NOV 2016 12:39

Hagaströms SK i samarbete med Sundsvall Skridskoklubb har stått som arrangör för höstlovslägret där SSF även har genomfört del 3 av en Steg 1 Tränarutbildning.

Åkarna har fått möjligheter under 4 dagar att utveckla sina skridskofärdigheter på isen där dom har utmanats i olika grupper under ledarskap av väldigt engagerade ledare. Åkarna har fått testa olika uppvärmningar, sina färdigheter på is vad gäller såväl rakstreckor som kurvåkningsfärdigheter, samt även en del lek. Engagemanget bland dom aktiva har varit stort och mycket glädje har man sett på isen:-) 

Under lördag förmiddag höll Johanna Östlund en föreläsning för dom aktiva och ledarna kring tema kost/nutrition och prestation, vilket var väldigt inspirerande att lyssna till.

Söndag avslutas lägret med träningslopp för alla som vill och det är nog många som åker hem med mycket ny kunskap och stor entusiasm inför fortsättningen på säsongen.

De ledare som ingår i tränarutbildningen har även fått möjlighet att utveckla sina färdigheter och kunskaper under såväl praktiska pass som i teorisalen. Ansvariga för tränarutbildningen har varit Sebastian Falk och Bent Erik Brenden.

Vi ser nu fram emot en spännande och rolig skridskosäsong med mycket glada skridskoåkare.

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU