Hoppa till sidans innehåll

Ungdomslandskampen

13 MAR 2018 15:21
Den årliga landskampen mellan Norge, Sverige, Finland och Danmark/Storbritannien bjöd på många minusgrader och sol, denna gång i Seinäjoki Finland. Sverige hade i år en bit fram till Norge som vann och Finland som kom tvåa.
  • Skapad: 13 MAR 2018 15:21

Alla ungdomar har gemensamt skrivit ihop en rapport från resan, håll till godo:

Vår resa till Finland startade på olika håll  och olika klubbar men förenades som ett lag för att gemensamt tävla i landskampen. Tåget för Hagaström, Sundsvall och Albin blev försenat på grund av en olycka mellan Gävle och Uppsala. Till slut löste sig allt med att vi bokade om vårt flyg till Tampere! Väl på Arlanda åt vi lunch och sedan bar det av mot Tampere och Seinäjoki. Väl i Seinäjoki ankom vi till Sokos Hotel Lakeus ca.5 timmar efter beräknad ankomst, och som är förståeligt var alla mycket hungriga. Vi fick pasta med köttfärssås. Efter maten blev vi fördelade i våra rum och satte oss i en korridor för att slipa skridskor och prata. Nästa dag samlades vi tidigt för att gå en härlig morgonpromenad i den -24 gradiga kylan. Efteråt samlades vi och åt en rejäl frukost tillsammans på hotellet och när alla var mätta och belåtna tog vi vårt pick och pack och satte oss på transportbussen till banan.

Även om det var svåra förhållanden och framförallt väldigt kallt, blev tävlingarna trots allt relativt lyckade. De var välorganiserade och ledarskapet fungerade bra, trots förhållandena lyckades ändå några av våra åkare slå säsongsbästa, och alla gjorde en stark prestation!

På kvällen var det dags för de traditionsenliga lekarna och utmaningar för de som var med för första gången. Det är bra med lekar, men här ser vi även stora förbättringsmöjligheter i form av att organisera upp det bättre och att alla nationer pratar ihop sig kring vad som gäller vid de olika lekarna. Möjligtvis kanske ledarna skulle hitta på lekar som involverar hela grupperna istället?

Under tävlingsdag två möttes vi av ungefär samma väderförhållanden, något varmare men istället en starkare vind. Det märktes på tiderna att även isen var något långsammare än tidigare men några åkare lyckades faktiskt åka snabbare denna dag en den första. När alla svenskar hade gjort sina två lopp packade vi ihop minibussarna och påbörjade hemfärden mot Sverige. Väl framme i Tampere möttes vi av att vårt flyg var försenat cirka 30 minuter och att många i gruppen skulle få det stressigt att hinna med sina respektive tågresor. Trots stressen på Arlanda hann vi säga hejdå till varandra innan Hagaströmarna och Trollhätteborna fick skynda sig till sina tåg. För Sundsvall blev det dock en lite väntan i 50 minuter innan tåg 588 anlände till Arlanda.

Sammanfattningsvis var det en väldigt rolig och lärorik upplevelse trots alla förseningar och att det var så kallt att man tänkte, ”nä så kallt kan det inte vara och sedan gick man ut och då tänkte man jo så kallt var det”. Tack vare kylan var det svårt att kunna heja på alla i laget under deras lopp men peppning och hejandet fanns med oss i laget ändå, och det var något kylan inte stoppade oss för.

Kiitos Seinäjoki!!!

Bilder från tävlingarna finns här

Resultat:

Individuellt Stafett Totalt

Skribent: Sofia Larsson
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU