Hoppa till sidans innehåll

Åkarrapport ESDP

22 JAN 2015 09:47
Läs David Karlingsjö och Wilhelm Ekenskärs berättelser från roliga utbildningsdagar med ESDP i Berlin.
  • Skapad: 22 JAN 2015 09:47

Det här lägret har varit väldigt roligt (som dessa läger alltid brukar vara) både på och utanför isen men framförallt utanför isen. Under detta lägret var vi borta i 5 dagar men det känns alltid som att man precis kom med all packning, när vi packar inför hemresan.
Inför det här lägret hade jag stora förväntningar på att utveckla mig som skridskoåkare och hade planerat att prata med Sebbe (Sebastian Falk) och Bento (Bent Erik Brenden) om en teknikfråga som jag funderat på.
Frågan fick ett otroligt bra svar, och därifrån har vi jobbat tillsammans för att utveckla mig som skridskoåkare, vilket jag tycker att jag verkligen har gjort. Så jag är jättetacksam för den hjälp jag fått av Sebbe och Bento, för det har verkligen hjälpt mig att åka bättre! Allt sitter så klart inte men nu vet jag i alla fall vad det är jag ska göra för att åka fort. Så träningen har fungerat utmärkt!
Träningsupplägget för det här lägret var relativt tufft med en del tempovarv i olika former och jag tycker att upplägget fungerade perfekt där vi under
första dagen hade maxtester på flera distanser. Utifrån maxtesterna tog coacherna ut grupper till varje träning som skulle köra tillsammans under träningen.
Innan lägret hade dessutom vi ”lite äldre” aktiva i akademin (av oss svenskar) planerat olika lekar som vi körde under två kvällar. Dessa lekar var mycket lyckade och de förde med sig mycket skratt och vi hade otroligt roligt tillsammans. Det känns som att vi i svenska akademin är väldigt sammansvetsad och det för med sig mycket positiv energi, även ut på isen som gör att man blir mer peppad av de andra! Vi har även det väldigt roligt tillsammans med de andra länderna som är med. Som jag nämnde tidigare så körde vi i olika grupper under träningspassen vilket gjorde att man peppade varandra även över landsgränserna.
Som slutsats skulle jag vilja säga att jag är jättenöjd med lägret, jag har lärt mig mycket om skridskoåkning och ser framemot nästa läger. Det enda som var negativt med lägret var att jag i slutändan blev lite förkyld (men sådant händer) plus att vi bodde på olika våningsplan på hotellet. Vi svenska killar bodde på en våning, svenska tjejerna bodde på en och resterande länder bodde på en annan, detta var lite synd för under kvällarna blev detta lägret lite mer uppdelat Sverige/Danmark/Finland. Men detta är bara smådetaljer för lägret har varit superbra! Jag får helt enkelt tacka ledarna och de övriga i akademin för ett
fantastiskt lärorikt och roligt läger!
David Karlingsjö

 

 

Två dagar efter nyårsafton reste åkare från hela landet till den tyska huvudstaden Berlin för att delta i ett veckolångt läger som även är projektets tredje för säsongen 2014/2015.

Jag tycker att lägret har varit väldigt givande för svensk skridsko och för att framförallt utveckla nya ”talanger”. Under lägret tilldelades det mycket goda erfarenheter och ren skridskoteknik till åkarna. Under de första dagarna av lägret blev det mycket hård träning på för- och eftermiddagarna. Men det var på kvällarna som det allra viktigaste området utvecklades, gemenskapen, där bland annat quiz med fruktansvärt svåra frågor genomfördes och då ett ungdomsråd bildades.

Min syn på detta läger är inte bara hård träning, utan även mycket god utveckling och även goda blickar inför ett framtida skridskosverige.

 

Skribent: Wilhelm Ekensskär 16/1 – 15

 

ESDP är ett utbildninsprojekt mellan Danmark, Sverige och Finland med ekonomisk stöd av internationella skridskounionen.

Skribent: Bent Erik Brenden

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU