Hoppa till sidans innehåll

Ansökan till Scandinavian Development Project

10 JUN 2016 09:03
Intresserad av att utveckla dig som skridskoåkare inom hastighetsåkning så kommer här inbjudan att ansöka till 2016/2017 års upplaga av Scandinavian Development Project.
  • Skapad: 10 JUN 2016 09:03

Vi står nu inför en ny säsong och Scandinavian Project verkar få en fortsättning även detta år. Projektet består även i år av två delar; Scandinavian Development Poject och Scandinavian Talent Project.

I  projektet som är ett hastighetsprojekt så är det även i år de fyra nationerna Norge, Finland, Danmark och Sverige som är delägare till projektet.

 Projektet bygger på utbildning av åkare som har ett intresse av att utveckla sig som människa och skridskoåkare. För kommande säsong så har vi SSF 5 platser i projektsdelen som kallas Scandinavian Talent Project, samt att vi har 10 platser för aktiva i developmentdelen av projektet. I den delen som berör tränarutbildningen så har vi med Göran van der Poel som har genomfört år ett i tränarutvecklingen som fortsätter under det kommande året.

 Till Talent delen av projektet som är riktad mot seniorer som vill satsa på att utvecklas mot en internationell nivå kommer det att göras en uttagning där Mattias Hadders som förbundskapten för hastighet gör en uttagning i samråd med idrottskoordinator och elitrådet. Lägerplanering presenteras till uttagna åkare och berörda föreningar.

 Är du som junior/ungdomsåkare intresserad av att utveckla dig i en miljö med andra ambitiösa junioråkare från Norge, Finland och Danmark under ledarskap av duktiga ledare från dessa länder så ser vi fram emot din ansökan till projektet. Du är en person som vill bidra till att utvecklas och utvecklas tillsammans med andra, du visar ambition att utvecklas som människa och skridskoåkare, samt att du är nyfiken och utvecklingsorienterad. Ansvariga ledare från Sverige är Sebastian Falk och Bent Erik Brenden, Sebastian är även head coach för Development Projektet

 Ansökan till projektet skickas till idrottskoordinator Bent Erik Brenden på mail This is a mailto link med hjälp av ansökningsformuläret. Ansökningsfristen är 24.juni 2016

Som nämnt inledningsvis så kommer projektet bli av under förutsättning av att ISU fortsatt kommer att ge ekonomisk stöd till projektet. Det kommer att tas ut en egenavgift till berörda föreningar där det kommer finnas möjlighet att söka för hälfen av summan via idrottslyftet. Deltagaravgiften är på 5000 kr som faktureras åkarnas föreningar. För att kunna ta del av idrottslyftsmedel till denna aktivitet skall ansökan ha inkommit till SSF senast 1.oktober 2016. 

Planen för den kommande säsong är som följer:

Scandinavian Development project har följande aktiviteter inplanerade:

Läger 1 Sommarläger I Bergen 18. – 21.augusti

Läger 2 Isläger I Inzell 6. – 13.oktober

Läger 3 Isläger I Hamar/Göteborg 2. – 8.januari

I tillägg så är det två coaches seminars som är enbart för tränarna, ett i September i Oslo och sedan ett i april månad i Sverige.

 

Vi ser fram emot just din ansökan.

För frågor kring ansökan eller andra frågor kontakt idrottskoordinator Bent Erik Brenden på This is a mailto link eller på 08 6996188.

 

 

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU