Hoppa till sidans innehåll

Äntligen internationell tävlingsstart

11 DEC 2020 12:29
Vi är inne i en mycket speciell säsong där läger, träningar och tävlingar har fått stå tillbaka för en världsomspännande pandemi. Även för vår Topp och Talang åkare Nils van der Poel har detta fått konsekvenser med ändrade planer.
  • Skapad: 11 DEC 2020 12:29

Nils van der Poel från SK Trollhättan har sedan några dagar tillbaks befunnit sig i Inzell för att förbereda sig inför en internationell tävling i Inzell kommande helg. 

Efter en lång förberedelsefas med en hel del förändringar där läger i Stavanger och Inzell bland annat har fått ersättas med ett längre träningsblock på hemmaplan på 250 meters bana i Trollhättan, är det dags för tävlingsstart. Nils är nu på plats i Inzell och kommer i helgen att köra säsongens första tävling. Nils kommer under lördagen att köra 5000 meter och på söndag kommer han att köra ett 10 000 meters lopp, samt ett 1500 meters lopp. 

Detta är viktiga förberedelser för Nils inför de av ISU planerade mästerskap och världscuptävlingar som kommer att genomföras under januari och februari månad. Svenska skridskoförbundet har jobbat för och lyckats få en "exceptionell" kvotplats på EM, då vi inte hade någon kvotplats till detta mästerskap baserat på tidigare resultat. Tävlingarna genomförs i Heerenveen och denna kvotplats är riktad till Nils som då behöver göra av ISU uppsatta kvaltider för deltagande på mästerskapet. Kvaltider kommer även behövas till de planerade världscuptävlingarna som fortsätter direkt i anslutning till Europamästerskapet. 

Tävlingarna i Heerenveen är planerade att genomföras som en särskild "bubbla" för att kunna genomföras  som coronasäkert arrangemang. Sedan avslutas den internationella säsongen med distans VM även det i Heerenveen andra helgen i februari. 

Det är en positiv och optimistisk Nils som med spänning ser fram emot att kunna få tävla nu till helgen och vi önskar Nils stort lycka till i helgens tävlingar. Som ledare på helgens uppdrag är Joel Eriksson som är ansvarig ledare för en del av förbundets Olympiska satsning. 

Europamästerskapet genomförs 16 - 17 januari som en sprint och en allround kombination

Världscup 1 och 2 genomförs helgerna 22-24 januari samt helgen 29 - 31 januari. 

Distans VM genomförs 11 - 14 februari. Alla tävlingarna är planerade att genomföras i Heerenveen. Testeventet inför OS är inställda.

Läs mer om tävlingarna och upplägg i ISU Communications

Communication 2360

Communication 2361

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU