Hoppa till sidans innehåll

Full fart i Vänersborg

09 SEP 2020 14:09
Sommaren närmar sig slutet och hösten och vintern väntar. I helgen som var samlades ett 40 tal aktiva och ledare för att förbereda sig inför den kommande issäsongen.
  • Skapad: 09 SEP 2020 14:09

Under helgen var det barn och ungdomar, junior/senior åkare och masters åkare som tillsammans fick njuta av känslan att glida fram över den spegelblanka isen i Arena Vänersborg. 

På plats var förbundets Elit och utvecklingsgrupp med åtta aktiva under ledning av Joel Eriksson och några junior fick möjligheten och tog tillfället att träna lite tillsammans med gruppen under fredagen och lördagen. Under lördag var en av SOK's resurspersoner på plats och höll en föreläsningar som i första hand var riktad till utvecklingsgruppen "Olympisk offensiv". Övriga deltagare, ledare och aktiva blev inbjudna att delta på föreläsningen.

Ungdomsgruppen som innehåll aktiva från SK Skrinnar, SK Trollhättan, IK Wega, SK Pollux,  Eskilstuna IK och Södermalms IK blev under helgen coachade av Erik Wetterdahl och David Andersson som tillsammans med Jacob Jansson tog väl hand om ungdomarna. Det var härligt engagemang och stor träningsiver bland dessa aktiva och ledare. "Fruktsallad" på uppvärmning var ett populärt inslag bland ungdomarna och sedan var det full rulle på isen under de 4 passen. 

Glada ungdomar med ledarna Erik Wetterdahl, David Anderson och Sofia Hassel

Under lördagen genomfördes även den avslutande delen av en Steg 1 - Ledar och tränarutbildning. Totalt 13 ledare från IFK Göteborg och IK Wega har under sommaren genomfört denna utbildning som avslutades i samband med helgens ispass. De nya ledarna fick jobba praktisk med de yngsta åkarna på uppvärmning och på isen. sedan var det workshop och diskussioner samt att även de deltog i föreläsningen om prestationspsykologi. Även här var engagemanget och glädjen oerhört stor. Många som båda barn och ledare som fick utmanat sig på många olika sätt. En härligt helg i andan av utmaning, färdighetsutveckling, utbildning, glädje och gemensskap. 

Ledarutbildning med aktiva och ledare från Göteborg

Även några masters åkare tog tillfälle att njuta av skridskoåkningen och gemenskapen under helgen. 

Glada killar på isen:-)

Att se möjligheter, bjuda in och sprida positiva signaler på alla nivåer så bidrar vi till att lyfta Svensk skridsko i enlighet med strategien Making a Better Skating Nation. En spännande och utmanande höst och vinter står framför oss och det är många som ser fram emot den kommande säsongen. 

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU