Hoppa till sidans innehåll

Hastighet: Inför EM i Collalbo

03 JAN 2011 16:24
Årets EM avgörs i italienska Collalbo den 7-9 januari. Vi har valt att lägga förlägret i nya hallen i Inzell. Joel och Daniel kom till Inzell den 27 december tillsammans med massören Max Forsstedt.
  • Skapad: 03 JAN 2011 16:24

Jag själv åkte på sjukdom under juldagarna och kunde åka ner först den 31 december, och även Joel har legat nerbäddad några dagar här nere i Inzell. Nu är alla friska och i träning igen.


Hallen i Inzell är vacker trots att den inte är riktigt klar än, och jag tror att det kommer att bli framtidens skridskocentrum här.


De senaste åren har jag försökt att ha ett stort lag inför EM för att kunna hålla bra nivå på träningarna. Förra året var Ola Röjler, Martin Friberg och Viktor Törnqvist med under EM-lägret. Johan och Ola Röjler har i år valt att avstå förlägret samt EM. Svenska truppen som kommer till start blir därför Joel Eriksson och Daniel Friberg.


I år är David Andersson med på lägret för att få lite extra träning med seniorerna. David har gjort en väldigt bra försäsong och detta lägret hoppas jag kunna bidra med ytterligare bra träning både för de individuella distanserna och lagtempot.


Att David får träna med och uppleva EM med de bästa seniorerna hoppas jag kommer fungera som en bra inskolning och förståelse för vad som krävs på den absoluta toppnivån. Den erfarenheten kommer David att ha nytta av när det drar ihop sig till Junior-VM samt Juniorvärldscuper. Det finns också med en tanke på kommande års lagtempo där jag tror att David kommer att kunna vara med och utmana om en startplats inom 2-3 år.

 
Andreas Larsson
Förbundskapten hastighet

Skribent: Kenth Borgström

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU