Hoppa till sidans innehåll

Hastighet: Rapport från ungdomslandskampen

08 MAR 2011 21:18
Läs ledarnas rapport från ungdomslandskampen mellan SVE-NOR-FIN som avgjorde på Ruddalen i Göteborg.
  • Skapad: 08 MAR 2011 21:18

Det svenska laget träffades på Scandic i Mölndal och redan vid ankomsten såg man på varje åkare att dom var där för att prestera på topp.I samband med utdelning av kläder passade vi ledare på att peppa igång åkarna genom att prata om att höja siktet.  Alla uttagna var ju som sagt uttagna och nöjda över det. Men för att kunna spetsa det lite till gav vi signaler på att redan nu förbereda huvudet på att de övriga länderna skulle slås. Vi visste att Norge kan bli tuffa att slå, men inte omöjligt eftersom vi har gjort det tidigare.

 

När väl tävlingarna kom igång kämpade alla väl och i ett lag finns det alltid olika variationer av framgångar, så även denna dag. Några var mer nöjd några mindre nöjda.

Enligt mig var dagens höjdpunkt stafetterna. Där Sverige lag 1 (pojkar) besegrade Norge lag 1. Nu visade det sig att det var tiden och inte heatsegern som gällde, något vi inte visste. Hade inte Davud slagit av på farten sista kurvan och upploppet kanske vi även hade haft den snabbaste tiden? Huvudsaken var att vi slog deras uttalande och på pappret lag 1. Tyvärr blev flickornas lag 2 diskade pga ihopslagning och tuffare närkontakt i samband med en växling. Men här tror jag att våra åkare vaknade till, de visade att de ville framåt till varje pris. Om det inte gick att komma om på ena sidan så försöktes de på den andra sidan. Tyvärr då med lite för tuffa tag enligt domarna och eftersom domaren bestämmer så är det bara att lyda. Liknande situation hände lag 2 (pojkar) i samband med en omkörning. Vår åkare försökte och försökte men den finske åkare som då stängde fick ge sig och vår åkare tryckte till lite extra för att komma om. Det var i mina ögon något som alla åkare visade, så kallad djävlar anamma.

 

Senare på kvällen var det bankett och rookieprov för samtliga nationers första deltagare. Vi ledare såg inte så mycket av det, men det lät och såg ut som de hade roligt. Tävlingsledare Jonas Erkman konstaterade att det var en himla massa norska distanssegrare och efterlyste även segrare från Finland och Sverige, en efterlysning som senare skulle slå in.

 

Söndagens tävlingar startade vid 10 och därmed en tidig frukost för att sedan hoppa på den specialchartrade bussen som körde oss till banan.

 

Tävlingarna drog igång och likt dag 1 så varvades det med några nöjda och några som var mindre nöjda. Tävlingarna fick en bra avslutning då David segrade på 3000m och det får vi spinna vidare oå till nästa års landskamp. Vi kan faktiskt slå dom andra länderna och vi kan vinna våra klasser. Nu har vi varit 3:a i några år, nu vände det och vi blev 2:a. Ok, finnarna kunde inte ställa upp med fullt lag men vi hade slagit dom ändå.

 

Som slutord vill vi tacka alla aktiva och den svenska publiken som var där och  hejade på oss! Alla gjorde verkligen sitt bästa. Vi önskar lycka till på Viking race och även med kommande barmarksträning. Kör hårt så vinner vi nästa år!

 

Hälsningar
Mattias, Anna & Henrik

Skribent: Anne Österberg

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU