Hoppa till sidans innehåll

Idrottsglädje i Slättbergshallen

16 FEB 2020 22:17
Det var mycket stort engagemang och idrottsglädje när Skridskoklubben Trollhättan och Västsvenska Skridskoförbundet genomförde årets Ungdoms-SM och Februarilöpet.
  • Uppdaterad: 16 FEB 2020 22:17

Närmare 60 åkare från Sundsvall i norr till Malmö i söder kom till start i tävlingarna. Ungdoms-SM bjöd på många jämna och fina dueller mellan åkarna men också en härlig och peppande anda. De aktiva fightade väl ute på isen och sedan var de snabba på att heja på sina kompisar.

I Pojkar Junior C var det Hugo Klockar Sundsvalls SK som tog hem samtliga guldmedaljer samt att han även var med på stafettlaget som tog guld. Tindra Jansson Vestman från samma klubb vann samtliga distanser i flickor Junior C i en klass med hela 8 startande från 5 olika föreningar. I flickor Junior B var det fina dueller mellan klubbkompisarna Alva Winroth och Disa Arnell från Hagaströms SK och i killarnas junior B var det många fina dueller och fighter mellan Isac Forslund Sundsvalls SK, Sebastian Forsmark och Kaspar Norberg från Södermalms IK, samt Ludvig Nylen från SK Trollhättan och Simon Jeppsson från Hagaströms SK. 

Resultatlista från USM samt Februarilöpet finns här

Februariloppet som arrangerades parallellt med USM genomfördes med ett härligt engagemang och entusiasm och det var åkare från 5 års ålder och upp till 70+ som kom till start. Det genomfördes även en stafett för de yngre åkarna som fick prova på hur det är att åka stafett. Det var många glada och härliga tillrop under lördagen och söndagen och det är härligt ock se hur de aktiva tar hand om varandra och stöttar och peppar varandre till att genomföra sina lopp:-) Februariloppet innehåll även utländsk inslag i form av besök från Skiens klubben Hercules samt även här åkare från Malmö, Hagaström, IK Wega och hemmaklubben SK Trollhättan. 

På lördagkvällen samlades de aktiva till en trevlig bankett med god mat, samtal och prisutdelning för SM deltagarna. På lördagkvällen var Mattias Hadders med som prisudelar, medan Roger Bodin tidigare ordförande i skridskoförbundet och hedersordförande tog hand om söndagens prisutdelning tillsammans med arrangörerna. Det var många glada barn och ungdomar som trötte åkte hem efter en väl genomförd tävlingshelg, där man hade fått samlat på sig många nya erfarenheter och fått nya och stärkta kompisrelationer.

Nästa års upplaga av Ungdoms-SM kommer att arrangeras av SK Pollux och då i ABB Arena i Västerås.

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU