Hoppa till sidans innehåll

Intervju med några av våra deltagare

11 JAN 2019 10:00
Vi ställde fem frågor till några utav våra deltagare.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2019 10:01

I samband med SM i Hastighet 2019 har vi undersökt hur några utav våra deltagare har förberett sig inför tävlingarna, vilka de tror kommer överraska och kanske något som ingen kanske visste om respektive åkare.

Vi ställde följande frågor:

1: SM i hastighetsåkning startar på fredag & fortgår tom söndag. Vad ser du fram emot inför kommande tävlingar?

2: Har du satt upp några speciella målsättningar inför helgen?

3: Hur har dina förberedelser sett ut denna veckan & är det några speciellt du finslipar på inför helgen?

4: Vem tror du kommer bli helgen överraskning?

5: Vill du berätta något unikt om dig som ingen kanske känner till för våra följare & kommande publik?

Fanny Hende. Tävlar för SK Skrinnaren och deltar i Junior-SM

1: -Jag ser framemot att köra hastighetsåkning och att få tävla SM

2: -Mina mål inför helgen är att jag ska köra så bra jag kan och slå pers hade varit skönt.

3: -Denna veckan har jag kört med klappskridskor under våra träningar för att få in känslan. Jag har finslipat lite på allt för att jag ska kunna få till allt bra under helgens tävling.

4: -Jag var faktiskt ingen aning vem som kommer bli helgens överraskning 

5: -Kommer inte på något unikt som ingen vet om mig

Sven Olsson. Tävlar för Dala Active Skaters och deltar i Veteran-SM

1: -Ser fram emot att få träffas och ha roligt med många skridskovänner runt om i Sverige och fröjdas åt att tävlingarna lockat så många deltagare. Särskilt roligt att se många deltagare i ungdomsklasserna.

2: -Tar Veteran-SM som bra träning inför vinterns internationella Master-tävlingar, där åldersklasserna är anpassade efter ålder i 5-årsintervall. Blir lite svårt för oss över 70 år att hävda oss i H55. Vi är rätt många över 65 år i den klassen och jag tror att ännu fler veteraner skulle delta om det också fanns en 65-klass.

3: -Vi ägnar mesta tiden åt att försöka få fler barn och ungdomar att åka skridsko. Under jul-nyår-trettonhelgerna har vi genomfört "Skridskokul" på Lugnet i Falun med 63 barn och 38 föräldrar. Så min träning har mest varit att åka stolstafetter, glida som en säl på isen och leka med ungarna. Finns det en deltävling för sälåkning på SM så är jag en given segrare!

4: -Jag hoppas och tror på att våra två ungdomar från Dala Active Skaters, Sammi van Vliet och David Jennische, fortsätter att göra riktigt bra resultat och kommer upp på prispallen!

5: -Att jag som ungdomsåkare i slutet på 1950-talet besegrade mångfaldiga svenska mästarinnan och OS-sexan på 3000 m, Christina Scherling från Kvarnsveden i ett parlopp över 500 m!

Eva Lagrange. Tävlar för Sundsvalls SK och deltar i Senior-SM

1: -Jag ser fram emot att Få åka mycket skridsko 🙂

2: -Ha kul och göra lopp jag är nöjd med. Sen har jag inte kört så mycket skridskospecifik träning så det ska bli spännande att se hur det går. 

3: -Då jag har börjat på ett nytt jobb har jag mest fått se det som att all träning som blir av är en bonus.

4: -Oj svårt att säga. Men man vill väl inte spoila en överraskning? 😉 Wilhelm Ekensskär var i Sundsvall runt nyår och såg stark ut iallafall 🙂

5: -Att jag börjat spela kontrabas igen efter 7 års uppehåll. Spelar fortfarande hellre än bra 😉

Per Bengtsson. Tävlar för IFK Lidingö och deltar i Senior-SM.

1: -Egentligen tävlar jag för att göra träningen roligare. Om man har en tävling som mål är det kul om man kan lägga upp träningen mot en formtopp. Så det jag ser fram emot är se om formen är på plats.

2: -Att vara närmare Johan Röjler på 5 000 och 10 000 meter än förra året.

3: -Jag har tappat lite av känslan i kurvåkningen den senaste tiden så det har jag jobbat med i veckan. Kurvorna är ju, normalt, min starka sida så de måste funka om resultaten ska bli bra.

4: -Eva Lagrange

5: -Åkte mitt första Senior-SM för 36 år sedan 🙂

Karolin Palmertz-Cerne. Tävlar för Södermalms IK och deltar i Senior-SM.

1: -Att få träffa hela Skridsko-Sverige och ta del av den positiva energi som kommer med en stor tävling.

2: -Ta medalj och få göra mitt allra bästa.

3: -Formtoppning med mindre mängd och mer kvalitét.  Finslipning av starter.

4: -Frågetecken på vem som blir årets överraskning??

5: -Trots min ålder och mina brister i skridskoteknik så ser jag inga hinder utan jag bara kör, tävlar och har kul.

Emil Klockar. Tävlar för Sundsvalls SK och deltar i Junior-SM

1: -Det ska bli väldigt roligt att träffa alla aktiva och få tillbringa helgen tillsammans med större delen av Sveriges skridskoåkare och få titta på en mängd olika åkare och åkstilar! Jag har sett fram mycket emot denna tävlingen under hela säsongen då det självklart är kul att delta på ett mästerskap men även att få delta på en av årets största tävlingar med allt från juniorer till veteraner. Jag hoppas att det blir ett bra arrangemang som Södermalms IK och Svenska Skridskoförbundet anordnar med mycket bra skridsko och en härlig gemenskap.

2: -Mitt största mål med helgen är att ha roligt och känna mig nöjd med min åkning. Jag tycker personligen att det är svårt att sätta upp några speciella tidsmål för en utomhustävling, då man aldrig vet hur vädret blir och hur isen är. Jag ska inte ljuga, självklart har jag väl lite målsättningar och förhoppningar om var jag vill landa gällande tider och placeringar men jag kan inte säga något konkret för än jag sett isen och vädret i huvudstaden!

3: -Jag har än så länge haft två ispass och ett lättare pass på cykel för att trampa igenom kroppen och flåsa igenom lungorna. Fokus på ispassen denna vecka har varit toppfart och startmoment då jag känner att detta behövs oavsett om man åker 500m eller 3000m. Utöver träningen har jag sett till att vila och äta bra för att vara uppladdad till helgen och även gjort undan skolarbete för att enbart kunna fokusera på tävlingen i helgen. Något speciellt jag finslipar på? Skulle nog vara på skridskorna då 😉!

4: -Jag har två namn som jag vill dela med mig av som jag tror kommer åka riktigt bra i helgen. Dessa är Arvid Karlingsjö och Ludvig Nylén. Arvid har haft en strålande säsong och gått som tåget ända sedan årets första tävling med mängder av personliga rekord. Det ska bli väldigt roligt att få se honom åka och att få tävla mot honom. (Tyvärr har Arvid blivit sjuk och kommer inte till start). Ludvig har haft en explosionsartad utveckling och har gått framåt enormt mycket från förra året både tidsmässigt men framförallt tekniskt och han åker riktigt bra för att vara andra säsongen som han tävlar. Det ska bli riktigt spännande att se dessa två grabbar åka. På damsidan tror jag att Sundsvalls egna åkare Eva Lagrange kommer prestera riktigt bra. Jag har tränat väldigt mycket med henne denna säsong och hon är i världens form just nu och jag tror hon kommer få fin utdelning för detta under helgen.

5: -Jag är 17 år gammal och studerar andra året på teknikprogrammet och jag bor i Sundsvall och tävlar för Sundsvalls SK. Jag är väldigt positiv till det mesta och jag älskar verkligen att träna och att ta ut mig och jag är en riktigt tävlingsmänniska. Oavsett om det är ett träningspass, idrotten på skolan eller ett sällskapspel med familjen, ett tufft intervallpass när man känner mjölksyran i hela kroppen eller när man glider över mållinjen på ett lopp, tittar upp mot resultattavlan och ser PB med stora bokstäver. De är något av det bästa jag vet.

Vi tackar våra aktiva för att tog sig tid att dela med sig och önskar Lycka till under helgen!

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU