Hoppa till sidans innehåll

Johanna Östlund i Inzell

14 OKT 2011 11:26
Den här säsongen har Johanna Östlund valt att bo i Inzell för att träna med Kia speed skating academy. Vi önskar Johanna all lycka till och ser fram emot att följa henne under säsongen.

  • Skapad: 14 OKT 2011 11:26

Kia speed skating academy består i nuläget av 17 åkare, 7 tjejer och 9 killar som representerar 11 olika nationaliteter. Initiativtagaren till projektet är holländaren Marnix Wieberdink som också är grundaren till Sport Navigator.nl. Syftet är att utveckla skridskosporten i länder som inte har tillräckliga resurser på hemmaplan. Teamet är alltså inte till för åkare från länder som redan har goda förutsättningar, t.ex Holland, Kanada, Norge etc.
JOhanna Östlund Kia 2011-2

Som tränare har vi Jeremy Wotherspoon samt fransmannen Tristan Loy, båda två är mycket kunniga. Nivån på träningen är väldigt hög då vi alla tränar för att nå världseliten. Några i teamet har redan erfarenhet av världscuper, VM och OS men för det flesta är målet just nu att kvalificera sig. I träningen har vi fokuserat mycket på teknik, både på is, barmark, i gymmet och på inlines. Vi har förstås också tränat riktigt hårda pass. Mitt livs mest krävande träning har nog varit när vi kört 45 minuters backcykling. Volymen på träningen har också varit högre än vad jag var van med tidigare, vi tränar normalt 10-12 gånger i veckan och många gånger tre timmar åt gången.

 

Vi bor allihopa i en nyrenoverad före detta sjukhusbyggnad mitt i Inzell. Vi har en egen kock som lagar mat för oss och behöver inte fokusera på mycket mer än träning. Det låter lyxigt men det kostar därefter också. Kostnaden för den här säsongen (juli-mars) är 15 000 Euro per åkare, till det tillkommer kostnad för resor och egen utrustning. ISU sponsrar mig med 8000 Euro, men resten får jag stå för själv. 

 Johanna Östlund Kia 2011-3

Jag tycker att idén att samla talangfulla åkare att träna ihop i Inzell är jättebra. Visst skulle jag hellre bo och träna i Sverige men samtidigt är det väldigt lärorikt att träna med internationella åkare och tränare. Förhoppningsvis kan jag ta med mig alla kunskaper och erfarenheter hem till Sverige och hjälpa till på klubbnivå i framtiden. Det som är bra med att bo i Inzell är att det ligger centralt i Europa, isen är förmodligen den snabbaste här och att omgivningarna och klimatet är gynnsama för annan träning. Jag trivs jättebra med träningen och boendet och jag hoppas och tror att det kommer ge fina resulat på isen.  

 

Det finns mer information om vilka vi är på teamets hemsida 

Hälsningar 

Johanna Östlund

Skribent: Anne Österberg

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU