Hoppa till sidans innehåll

Junior-VM börjar på fredag!

20 FEB 2013 21:18
Junior-VM är nästa tävling för det svenska juniorlandslaget. Laget består av David Andersson, Hampus Larsson, Adam Axelsson och Nils van der Poel.
  • Skapad: 20 FEB 2013 21:18

Nu har vi varit här i cirka 2 veckor och har redan avverkat en tävling, världscupfinalen för juniorer och nu väntar VM för samma gäng. Min bedömning efter dessa veckor är att killarna har anpassat sig väl på höjden och åkningen ser riktigt bra ut. Vi hoppas att formen har stegrats något mer efter förra helgens resultat och att alla är än mer taggade att tävla igen.

På VM kommer David, Nils och Adam köra allroundprogrammet, dvs  500 och 3000m på fredagen och 1500m och 5000m på lördagen. Hampus går in i tävlingen och kommer att köra 1500m på lördag och 1000m på söndagen. Tävlingarna avslutas med lagtempo och kommer att genomföras likt OS upplägget med utslagning och finaler. Vi hoppas såklart kunna prestera väl även där och placera oss så högt som möjligt.

Mellan ispass, övrig träning och tävling har vi passat på utforska Collalbos underbara natur genom att gå på olika vandringar. Vi har sett dom klassiska jordpyramiderna, vandrat på Sigmund Freud´s promenadled, besökt skidområdet Rittner Horn, dock utan skidor på fötterna. Väl på hotellet Ameiser Hof blir vi mycket väl omhändertagna och det är en utomordentlig service och god mat som erbjuds här. Vi har starka funderingar på lägga ett träningsläger här nere och kombinera skridsko med längdskidor och cykelträning. Detta får vi återkomma med.

Killarna går även i skolan, fast då på långdistans och därmed blir det studier som kombineras med att titta på film och en hel del schackspel. Vädret här nere är åt det klassiska svenska vårvädret med 8+ och strålande sol. Detta kan tyvärr tära något på isen då det lät blir uppkört då solen ligger på som mest.

Vill du följa med under mästerskapen så kommer dom att Livesändas via http://www.idealweb.tv/

Tävlingarna startar på fredag kl. 11.00 med damernas 500m.

Skribent: Karl Skoog

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU