Hoppa till sidans innehåll

Kämparglöd i Sundsvall

06 MAR 2017 21:57
"Kämparglöden lyste och härligt kameratstöd" så beskriver de svenska ledarna på ungdomslandskampen i Sundsvall sina upplevelser efter årets avslutade landskamp. Läs ledarnas rapport från Sundsvall.
  • Skapad: 06 MAR 2017 21:57

2017 års U-landskamp startade med en tågresa där tåget fylldes på med förväntansfulla skridskoåkare och ledare ju längre norrut det gick. Väl i Sundsvall var det svenska laget fulltaligt och tillsammans tog åkarna den korta promenaden från hotellet till isen på Gärdehov. Redan på fredagens inåkning fick de känna på den bitande vind som fick flaggorna att stå rätt ut. För första gången på U-landskampen fick vi även se en dansk och en brittisk flagga då dessa länder gått ihop för att slå sig in i country-matchen.

Lördagens tävlingar bjöd på fin is och strålande solsken som vi ledare såg till att njuta av. Vinden var fortfarande envis och fightades med åkarna lika mycket som de fightades tillbaka. Trots allt fick vi se några tider inte alls långt från utomhuspers på 500m och ett säsongsbästa av Sonja Palm. Tävlingsdagen avslutades med en stafett i ny tappning eftersom Danmark/Storbritannien tillkommit. Första sträckan gick till som en 1500m-start fast med två nationer på varje bana. Efter 200 meter fick alla åkare åka på innerbanan och växlingarna skedde med touch istället för passering som tidigare år. Våra svenska åkare fixade det galant och visade i många fall att de var vassare än konkurrenterna. Vid kvällens kamratmåltid klädde en del åkare upp sig ordentligt i skridskotrikå och visade på stort mod i de traditionsenliga lekarna som följde.

På tävlingsdag nummer två hade vinden äntligen gett upp och snön som fallit under natten lagt sig. Det bådade gott för fina tider vilket Emil Klockar visade genom att slå pers med en sekund på 500m och de längre distanserna blev mer lättåkta för alla. Det 25 år gamla banrekordet för herrar på 3000m fick se sig slaget av en norrman. Vi hade en förhoppning att gå om Finland i poängligan på söndagen men vi räckte inte riktigt till denna gång, så nu har vi något att kämpa för nästa säsong. Det norska laget tog återigen hem segern medan Danmark/Storbritannien fick fjärdeplatsen. Vi hoppas att debutanterna kommer med ett lag även nästa år, det kan bara göra gott för skridskosporten!

Vi ledare vill tacka för oss och hoppas och tror att alla svenska åkare känner sig stolta och nöjda med sina prestationer i landskampen. Vi såg kämparglöden lysa om samtliga åkare och hörde många hejarop dem emellan. Vi vill också tacka Sundsvalls Skridskoklubb med funktionärer för ett fenomenalt arrangemang.

/Teddy Hjelm, Tom van Ommeren och Johanna Östlund

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU