Hoppa till sidans innehåll

Kommentarer på vår elitsatsning

30 OKT 2011 10:50
Under den senaste veckan har Skridskoförbundets elitverksamhet och satsning på elitaktiva ifrågasatts på internet, i radio och i skriven media. Med anledning av detta väljer Eskil Ervik, sportchef i Team CBA och Jonas Schön, hastighetsansvarig i Skridskoförbundets elitråd att uttala sig i frågan.
  • Skapad: 30 OKT 2011 10:50

Diskussionen om vår elitverksamhet har initierats efter det att Daniel Friberg valt att avsluta sin elitsatsning.Läs mer om diskussionen på Daniel Fribergs hemsida och hos Radiosporten.

 

Uttalande av Eskil Ervik, sportchef team CBA:
Vi i team CBA ønsker å presisere at Daniel Friberg og Joel Eriksson som er en del av team CBA, er betalt inn på laget av SSF/SOK for å trene med verdensbeste skøyteløpere. De har for året 2011 fått lagt alt optimalt til rette for å lykkes som idrettsutøvere. CBA stiller seg uforstående til kritikken mot SSF med tanke på det tilbudet våre 2 Svenske løpere har vært en del av i 2011.

----------

Uttalande av Jonas Schön, hastighetsansvarig i Skridskoförbundets elitråd
Med anledning av de senaste veckornas diskussioner i media och på internet vill Skridskoförbundets elitråd kommentera förbundets syn på elitfrågor och hur vi satsar på våra elitaktiva.

Den bild som lyfts fram i media innehåller flertalet missförstånd och faktafel. Bland annat påstås att Skridskoförbundet ska ha ett intresse av att motarbeta våra egna elitåkare. Så är det naturligtvis inte. Varför skulle vi göra det? Elitverksamheten är mycket viktig för SSF; det är däremot inte det enda som är viktigt.

Det har lyfts fram att Skridskoförbundets syn på elitverksamhet är att den ska vara gratis. Elitverksamheten är absolut inte gratis. Tvärtom så är elitverksamheten en mycket stor del av Skridskoförbundets budget. Skridskoförbundet har också många andra åtaganden; allt från ungdom till senior och från motion till elit i flera olika grenar och discipliner. Kort sagt all skridskoverksamhet i Sverige.

Allt elitstöd för svenska skridskoåkare kommer från Skridskoförbundet. Denna verksamhet finansieras av bidrag från SOK, statsbidrag och sponsorstöd. Att det är så många olika inkomstkällor kan ibland leda till missförstånd. 
Skridskoförbundet har en elitbudget för 2011 på drygt 2 100 000 kr; av detta går ca

1 500 000 kr till den elitsatsning som diskuteras. Detta är en verksamhet som i dagsläget omfattar två aktiva inom hastighetsåkning. 

Skridskoförbundet är ett litet förbund med små resurser men vi anser ändå att vi har satsat så mycket vi kan och klarar av på hastighetseliten.

Skribent: Anne Österberg

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU