Hoppa till sidans innehåll

Lyckad avslutning i Göteborg

21 MAR 2017 15:27
Under helgen med start i fredags genomfördes bla SM i Mass-start, Lagtempo och Stafett samt några nya tävlingsinslag.
  • Skapad: 21 MAR 2017 15:27

Tävlingarna i Göteborg och Ruddalen drog igång på fredagskvällen med distanserna 100m och 500m. 100m genomfördes med en spännande kvalomgång följt av semi och final där Wilhelm Ekensskär, SK Trollhättan vann före Jacob Jansson, SK Skrinnaren och Albin Ekensskär, SK Trollhättan. Det var jämnt in i det sista då Jacob ledde under den första halvan men där Wilhelm hade en något starkare avslutning. Därefter genomfördes 500m där Wilhelm vann före Jacob och Markus Hjalmarsson, SK Winner. Extra kul var det att se IK Wegas nya stjänskott som har tränat 8 gånger på is och gjorde det väldigt bra på isen. Känslan är att tränarna och ledarna i IK Wega är på spåren till något nytt och spännande. Vi hoppas att de fortsätter sitt arbete och att barnen och ungdomarna får utvecklas i lagom takt.

Under lördagen genomfördes både Mass-starts och Lagtempo-SM där Ann-Marie Lindqvist, IFK Göteborg vann damklassen före Ida Hallberg, Hagaströms SK och Elin Fryckberg, IK Wega. I herrklassen segrade Jacob Jansson före Johan Röjler, SK Winner och Wilhelm Ekensskär. Tävlingen innehöll många spännande kamper både vad gäller förmåga att agera taktiskt och fartmässigt. Hela mass-starten går att se på Svenska Skridskoförbundets Facebook sida. Den andra SM-tävlingen som genomfördes under lördagen var Lagtempo där det endast kom ett lag i damklassen till start. Det var ett mixlag från Göteborg med Ann-Marie Lindqvist, Ella Erkman och Elin Fryckberg. I herrklassen segrade SK Skrinnaren med Jacob Jansson, Fabrice Dufberg-Suh och Hampus Hende i laget. På andra plats kom SK Winner med Johan Röjler, Markus Hjalmarsson och Lars-Erik Larsson i laget. På tredje plats kom SK Skrinnaren med Albin och Wilhelm Ekensskär samt Per Moberg i laget. Utöver SM loppen genomfördes även 500m åt fel håll där Gustav Arnell, Hagaströms SK segrade före Sebastian Åleskog, Hagaströms SK och Ann-Marie Lindqvist, IFK Göteborg. Det tävlades även i 1000m respektive 600m prickskytte där de som körde 1000m hade två stopp för spickskytte och där de som körde 600m hade ett stopp för skytte. Det handlade om att sätta 5st ploppmarkeringar i en hink innan man fick köra vidare. Segrare på 1000m distansen blev Albin Ekensskär, SK Trollhättan före Gustav Arnell, Hagaströms SK och Wilhelm Ekensskär, SK Trollhättan. På 600m segrade Anton Andersson, IFK Göteborg före Theodor Moberg, SK Trollhättan och Sofia Lindqvist, IFK Göteborg. Den tredje deltävlingen var 2 x 300m där det gick ut på att tävla 2st 300m lopp och där det handlade om att komma så nära sin första tid på det första loppet som möjligt, dvs ha en så liten tidsdifferans som möjligt. Segarer på distansen blev Anton Andersson, IFK Göteborg, som endast hade 0,07 i tidsdifferens. Tvåa blev Sebastian Åleskog, Hagströms SK följt av Martin Andersson, SK Trollhättan. De tre sistnämnda distanserna baserades mer på att man kan göra så mycket mer på isen än bara åka vänstervarv och få en sluttid samt betona lekfullhet och finna nya moment på isen som kanske i framtiden kan locka fler att "tävla" på isen. Inslagen uppskattades av många och förhoppningsvis kanske vi få se fler och nya inslag av tävlingsmoment under nästa säsong.

Tredje och sista dagen på tävlingarna i Göteborg innefattade Stafett-SM där det mixade damlaget från Göteborg ställde upp utan SM-status. I herrklassen fick SK Winner revange och segrade före SK Trollhättan och Hagaströms SK. Hagaströms SK hade ett mixat lag med Idag Hallberg, Sebastian Åleskog och Gustav Arnell. SK Skrinnaren var ett utav de favorittippade lagen men pga en felväxling så blev de diskfalificerade. Likaså genomfördes några utav de mer traditionella distanserna.

Under helgen genomförde ytterligare ett nytt inslag i form av "Distriktskampen" där samtliga åkare från respektive distriktsförbund erhöll 1 poäng för deltagande och vid seger och ner till 5:e plats erhölls en fallande poängutdelning. Efter tre dagars tävlande så blev poängställningen följande:

1:a: Västsvenska Skridskoförbundet: 364p

2:a Södra Sveriges Skridskoförbund: 115p

3:a Norra Sveriges Skridskoförbund: 74p

4:a Mellansvenska Skridskoförbundet: 59p

5:a Östsvenska Skridskoförbundet: 5p

Därmed utsågs Västsvenska Skridskoförbundet till Distrikskampsmästare 2017. Detta inslag kan eventuellt för framtiden sporra distriktsförbunden att kämpa för att fler ska deltaga i ett sådant här tävlingsinslag. 

Under lördagskvällen genomfördes även en trevlig middag på Scandic Backadal.

Vi tackar samtliga deltagare, ledare och framförallt arrangören samt ismakarna på Ruddalen för fina insater. 

Samtliga resultat

Bilder och filmklipp från tävlingen

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU