Hoppa till sidans innehåll

Lyckad tränarutbildning i Västerås

17 JUN 2013 12:19
Nu vet 16 personer till inom Östsvenska distriktet hur man åldersanpassar träning för barn och ungdomar. Mia Folke och Per Nilsson i SK Pollux tog initiativet till en kombinerad tränarutbildning och träningsträff i Västerås under en lördag med strålande sol. Vi trodde aldrig att vi skulle få ihop så många och är glatt överraskade.
  • Skapad: 17 JUN 2013 12:19

Kunskapstörstande och lättlärda tillbringade kursdeltagarna en stor del av dagen i skolbänken. De lärde sig vad som ska tränas i vilken ålder och vi diskuterade utifrån våra erfarenheter hur vi bäst anpassar dessa kunskaper till just skridskoträning. Tillsammans har vi bra erfarenhet och kunskap för att bedriva bra träning för våra ungdomar. Detta kommer vi att utnyttja genom att träffas och träna ihop. Vi planerade in många roliga träffar framöver. De nöjda deltagarna efterfrågade mer utbildning. Förutom att vi kommer att dela erfarenhet med varandra på de kommande träffarna och på så sätt lära oss mer så kommer det säkert att bli fler utbildningstillfällen för det var roligt att undervisa detta gäng.

 

IMG_2578_7311 - Kopia

 

Under tiden tränade våra barn och ungdomar. Ett bra gäng som trivs bra ihop och som stimulerar varandra.

Under senare del av eftermiddagen lämnade vi skolbänken och körde skridskoövningar ihop med barnen och ungdomarna. Det var härligt att se så många engagerade tränare. Fler än aktiva som var med och gjorde övningar själva eller hjälpte de aktiva med att korrigera tekniken. För att avlasta de aktiva och visa på hur man börjar lära någon våra övningar hade vi förstärkt gänget med Oskar och Felicias kusin som aldrig testat denna typ av träning. Men med mycket hjälp av Oskar Gudmundsson och Michael Gilbert såg det snart riktigt bra ut när han hoppade runt bland de andra.

 

//Per Nilsson

 

Under tiden vi arbetar med Skridskoförbundets nationella utbildningsprogram är fler utbildningar ute i landet är varmt välkomna, det finns olika typer av bidrag att söka - ta kontakt med kansliet för mer info.

 

 

 

Skribent: Sofia Larsson

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU