Hoppa till sidans innehåll

Möjlighet, utveckling och inspiration från juniorvärldcupen i Bjugn

18 NOV 2019 17:06
Wilhelm Ekensskär avslutade helgens junior och neo-senior världscup i Bjugn med att ta en fin 6 plats på mass starten. Wilhelm tog möjligheten och gick med i ett ryck med 3 åkare där han säkrade värdefulla sprint poäng som allså gav en sjätte plats.
  • Skapad: 18 NOV 2019 17:06

En mass start ger andra möjligheter till taktiska val en individuella distanser. Det gäller att vara med när möjlighet bjuds och ta till vara på denna. En spännande och utmanande tävlingsform som ställer nya och andra krav på de aktiva. 

I helgen fick även Arvid Karlingsjö, SK Trollhättan och Emil Klockar från Sundsvalls SK gör sina debuter på junior världscupen där Arvid startade på 500 meter samt Team Sprint tillsammans med broder David Karlingsjö och Wilhelm Ekensskär. Emil startade på 1000 och 1500 meter där han satte nytt personligt rekord med 2.04,09. Emil startade även han på mass start. 

Inspirerande, utvecklande och motiverande säger Emil och Arvid som båda tycker att det har varit en stor upplevelse att få representera sitt land på en junior världscuptävling. Båda killarna lämnar tävlingarna med många tankar. 

"Det har varit väldigt motiverande att få representera Sverige i en sådan tävling och att få göra det ihop med en skön grupp med aktiva och ledare gör det ännu bättre" säger Arvid. 

"Denna helg har varit väldig rolig och lärorik."  "Att vara ute på ett sådant här uppdrag känner jag är väldigt motiverande och inspirerande till att fortsätta träna ännu hårdare och utvecklas" säger Emil. 

Båda Emil och Arvid reflekterar kring det otroligt höga nivå som finns i tävlingen och den avstånd som är fram till dom bästa. Båda ser det dock som en möjlighet och en utmaning att utvecklas vidare för att närma sig de bästa i världen. Att få med sig denna erfarenheten och lärdomen har gjort att det är motiverade killar som nu är på väg hem från Bjugn.

Att även få göra detta tillsammans med en skön grupp med aktiva och ledare är något som båda också beskriver som mycket positivt.  

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU