Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Gangneung

16 FEB 2017 07:02
Distans-VM i den kommande olympiska arenan i Gangneung är slut sedan i söndags och det är dags att sammanställa tävlingen och upplevelsen.
  • Skapad: 16 FEB 2017 07:02

Tävlingarna i den kommande olympiska arenan i Gangneung bjöd på bra tider och isen var av hög kvalité då man tagit in ismakarna från Calgary för att jobba fram en så bra is som möjligt. Med tanke på att tiderna var snabba hos vissa åkare så börjades det föras diskussioner om ett antal fläktar som satt monterade relativt högt upp i taket skulle kunna bidragit till de snabba tiderna som noterades. Fläktar finns i så gott som alla inomhusarenor och det kommer oftast upp på tal att det blåser mer vind i ryggen för vissa åkare än för andra. Jag väljer att tro att det var helheten som gjorde det möjligt för de riktigt bra prestationerna. 

För vår del så var det Nils van der Poel som stod för det svenska deltagandet. Nils kvalade in på 10000m och blev 8:a med tiden 13,14,84 vilket är cirka 10 sekunder från personbästa. Vi hade hoppats på lite bättre tid och placeringar men efter en genomgång av den perioden som vi genomfört av tävlingar och träningar tror vi att vi inte träffade helt perfekt i formtoppningen. Nu är en 8:e plats en utav de bättre placeringar vi har haft på 10000m genom tiderna. Vi drar lärdom av perioden och tar med oss detta för kommande säsong.

Den kommande olympiska arrangören har verkligen kommit långt i sina förberedelser och i vårt närområde kunde man se att de kommit långt i sitt arbete. Nu fick vi aldrig se den olympiska byn men vi räknar med att den kommer stå färdigt i tid när det dags för spelen 2018. Gangneung som är placerad på Sydkoreas östkust kändes som ett riktigt semesterställe med långa stränder och Japanska havet som ett utmanade hav med stora vågor att bada i. 

Vi hoppas såklart på en större trupp än Nils och mig när vi kommer hit nästa år. Bilden nedan är att tagen i samband med ett utav träningspassen då Sindre Henriksen från det norska laget och träningskamrat med Nils glömt sin trikå på hotellet. Som tur var hade Nils med sig en extra för utlån. 

Hälsningar, Mattias Hadders, Förbundskapten 

Samtilga resultat från Distans-VM 2017

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU