Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Junior-VM(2)

28 FEB 2013 00:30
Den sista tävlingsdagen på Junior-VM avslutades lagtempo och 1000m.
  • Skapad: 28 FEB 2013 00:30

Under den sista dagen på Junior-VM kom snön som egentligen skulle ha varit över oss redan från fredagens tävlingar tillochmed sista dagen. Som tur var höll den sig undan, men passande på vräka ner under den sista dagen istället. Detta resulterade i att tävlingarna fick flyttas fram 1 timme.

 

Våra avslutande distaner var 1000m för Hampus samt lagtempo med Nils, David och Hampus i laget. Hampus inledande 1000m var ett bra lopp med en betydligt mer offensiv åkning i jämförelse mot hans 1500m dagen innan. Cirka 3 timmar senare var det dags för lagtempot. Vår parkamrat blev Tyskland som vi slog och därmed placerade vi oss på en 5:e plats. Vi hade hopp om medalj men hade inte riktigt den formen för stunden. I efterhand är jag nöjd med placeringen och vet att killarna har kapacitet till betydligt mer. Detta ger mig inspiration och hopp om att en dag kvala in till lagtempo i seniorsammanhang och därmed fortsätta vår fina utveckling i denna diciplin.

 

Som summering är jag nöjd med killarnas insats, trots att jag vet att vi kämpade med sjukdomar. Alla gjorde verkligen sitt bästa och förberedde sig på absolut bästa sätt för en maximal insats. De visar en profesionell inställning till sin idrott och det finns betydligt mer att få ut ur samtliga. Det återstår nu ett fårtal tävlingar kvar för ovannämda herrar och sett överlag så har samtliga haft en väldigt fin utveckling under säsongen. Jag tror därmed att de kommer gå in än mer hungriga i kommande säsong samt att deras insats och prestation i Collalbo skall sporra övriga juniorer och ungdomar att ta steget mot kvala in till liknande tävlingar i framtiden. Vi visade på VM att vi är ett starkt lag med stor potential och på den linjen skall vi fortsätta att arbeta. 

 

Nästa år lämnar både David och Hampus juniorcirkusen och går in i det stora rummet bland seniorerna. Nils och Adam tar steget in juniorrummet och bakom dessa har jag sett många ungdomar och juniorer visa en fin utveckling under säsongen. Att kvala in till ett Junior-VM är ett stort steg och det krävs mycket och hårt arbete. Jag hoppas att många är hungriga, träningsvilliga och är inställda på att kvala in till Bjugn som är nästa års arrangör för Junior-VM.

 

Jag vill rikta ett Tack till Adam, Nils, Hampus och David för fina dagar tillsammans. 

 

Foton från Junior-VM finns här

 

Hälsningar Mattias Hadders

Förbundskapten, Hastighet

Skribent: Mattias Hadders

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU