Hoppa till sidans innehåll

Rapport från JVM i Bjugn

11 MAR 2014 20:47
Junior-VM i Bjugn är nu slut och det svenska laget har kommit hem. I bagaget fick vi med oss en guldmedalj.
  • Skapad: 11 MAR 2014 20:47

Det svenska laget beståendes av Nils van der Poel, Adam Axelsson, Erik Wetterdal och tränarna/ledarna Magnus Axelsson och Mattias Hadders har nu kommit hem. Mästerskapet i Bjugn bjöd på ett mycket bra arrangemang och en organisation som var väldigt måna om sina gäster. 

Insatserna i Bjugn toppas av guldet för Nils på distansen 5000m. Ett lopp som var prickfritt och otroligt jämnt. Nils hade inga direkta tider att gå på utan följde den uppsatta plan som vi hade kommit överrens om. Efter målgång sa Nils att han inte kunnat göra mer, utan pressade ut allt han hade i kroppen. Därefter blev det en lång väntan och se när storfavoriterna Emery Lehman och Patric Roest skulle åka.

väntan

Båda åkarna låg före Nils i ett tidigt skede i loppet men började succesivt tappa i varvtider och så småningom även i passertider. När sista åkaren var i mål stod det klart att Nils hade vunnit guldet. En enorm glädje spred sig i hela laget och likaså ett stort jubel.

glädje1 

glädje2

Segern är lika mycket en lagseger för våra svenska åkare som varit runt Nils, men också våra danska och finska åkare som varit med på träningsläger och bidragit med mycket.

Resultaten för Adam och Erik så var åkarna inte helt nöjda med sina insatser och hade hoppats på mer. Båda killarna hade en klart bättre andradag med Eriks 1000m och lagtempot. Laget blev 8:a och det saknades cirka 3 sekunder upp till att få köra B-final och att få tävla om bronset. Samtliga gjorde en mycket bra insats och var väldigt nöjda.

tp

Samtliga resultat från tävlingarna

Skribent: Mattias Hadders

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU