Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Skiljedomarutbildning

31 AUG 2017 13:19
I samband med helgens isläger i Vänersborg startade första utbildningen för skiljedomare. Nils Larson och Björn Törnqvist tog det första steget mot att utbilda sig till skiljedomare.
  • Skapad: 31 AUG 2017 13:19

SSF’s första OSklara deltagare Daniel Cabelduc (Skiljedomare för herrar på OS) höll i helgens utbildning. Att ha välutbildade funktionärer är en förutsättning för att kunna erbjuda bra tävlingar och det är därför med stor glädje att vi nu har fått två nya engagerade funktionärer som vill ansluta till den redan duktiga funktionärskåren som finns inom SSF.  


Björn Törnqvist och Nils Larsson på var sin sida om OS klara Daniel Cabelduc, under helgens utbildning i Vänersborg. Foto: Bent Erik Brenden

 

 

I samband med lägret i Vänersborg genomfördes även en ”clinic”/föreläsning för aktiva, ledare, föräldrar och övriga intresserade. Tema för föreläsningen var regler och ramar för en tävling. Även denna föreläsning genomfördes av Daniel Cabelduc som med sin kunskap och erfarenhet delade med sig av sina kunskaper till alla. Att veta om och kunna regler, ha insikt i och förståelse för hur en tävling går till är en viktig del av utbildningen för såväl aktiva som ledare och föräldrar. Att tävla är en viktig färdighet och att göra det på ett professionellt sätt genom att följa de regler och ramar som gäller för tävlingar bidrar till ökad motivation och förståelse. Ett välfungerande samarbete med hög grad av kunskap och god förståelse mellan tävlingsledning, ledare, aktiva och föräldrar bidrar till att stärka tävlingsupplevelsen för alla involverade.

Daniel föreläste om temat ur ett representationsperspektiv och många frågor dök upp och det blev en bra dialog mellan såväl funktionärskåren som de aktiva och ledare. Mycket utvecklande och nyttiga diskussioner fördes.

 

Från helgens föreläsning kring regler och tävlingar, med Daniel Cabelduc. Föreläsningen riktade sig till så väl aktiva, ledare och föräldrar. Foto: Bent Erik Brenden.

Skribent: Sofia Larsson
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU