Hoppa till sidans innehåll

Rapport från ungdomslandskampen

05 MAR 2014 07:33
Ella Erkman, IK Wega och Oskar Gustafsson, Sundsvalls SK har summerat sina tankar till en berättelse om ungdomslandskampen.
  • Skapad: 05 MAR 2014 07:33

År 2010 gjorde vi, Oskar Gustafsson och Ella Erkman vår första ungdomslandskamp, i Göteborg. Fyra år senare gjorde vi vår sista, på samma plats.

Jag, Oskar har alltid känt en stor ära att få representera mitt land. Att få dra på sig den blågula landslagsdräkten innan start har därför varit något alldeles speciellt, så har det varit varje gång under de x antal lopp som jag gjort i den.

Årets landskamp bjöd på väldigt många fina upplevelser. Det är därför inte särskilt svårt att skriva ner ett antal rader om den. Till att börja med så hade vi i år med sex stycken rookies från det svenska laget, något som var väldigt roligt eftersom att det i år var vi som fick äran att stå för Sveriges del av ”nollningen” som sker under kamratmåltiden på lördagskvällen. Den bjöd precis som vanligt på mycket skratt och ”the new ones” fick bland annat imponera med sin förmåga att trycka in marchmallows i munnen, de fick även chansen att mäta sina skickligheter att använda munnen och läpparna via olika lekar. Utöver äran att få representera vårt land så tycker vi att kamratmåltiden med nollning och allt vad som händer under lördagskvällen är den absoluta höjdpunkten på landskampen. Detta är en chans att öppna dörrar till nya gemenskaper utanför Sveriges gränser. Vi hoppas att alla tog chansen till det, för det är trevliga bröder och systrar vi har till öst som såväl väst av vårt avlånga land.

Landskampen är för oss något så mycket mer än att köra sina lopp som man gör under i stort sett varje helg under perioden November – Mars. För oss är inte ungdomslandskampen vilken tävling som helst. Det är en ära, en gemenskap och en gemensam glädje i den meningen att vi då är ett lag och inte konkurrenter. Ett lag, oavsett sport är fullt av individer som måste fungera tillsammans, annars faller laget vilket också innebär att alla individer i det också faller. Under ungdomslandskampen 2014 fungerade Sverige som ett lag, ett starkt sådant. Vi hjälpte och pushade varandra vilket medförde att vi fick flertalet fina individuella prestationer, som dom 17 nya personliga rekord som Sverige tog tillsammans, vilket är grymt.

Något som vi tycker är väldigt roligt och värt att uppmärksamma är hur duktiga tjejsidan var i år. Norge och Finland fick en konkurrens som de inte fått på många år. På alla distanser stod minst en och på ett flertal sträckor två tjejer på pallen, vilket var underbart och vilket uppryck! Man får heller inte glömma stafetterna där vi tog hem både första och tredje priset på.

Vi hoppas att alla som ingick i det svenska ungdomslandslaget 2014 delar våra upplevelser av helgen för personligen tycker vi att det var riktigt riktigt trevligt. Detta var som vi nämnde tidigare den sista ungdomslandskampen för vår del. Vi hoppas därför att ni som fortfarande har chansen att vara en del av landskampen tar vara på tillfället som ges. Vi hoppas att ni fortsätter att bära den svenska fanan högt och att ni njuter av alla ögonblick som ni blir bjudna på, av loppen och framförallt, att ni njuter av gemenskapen och glädjen som finns att dela med personer från Sverige, Norge och Finland.

Hälsningar från

Oskar Gustafsson, Sundsvalls skridskoklubb

Ella Erkman, IK WEGA

Skribent: Mattias Hadders

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU