Hoppa till sidans innehåll

Resebrev från Collalbo

14 FEB 2013 16:17
Det svenska juniorlandslaget bestående av 4 åkare och 1 ledare har sedan 1 vecka tillbringar en tid i italienska Collalbo.
  • Skapad: 14 FEB 2013 16:17

För 1 vecka sedand reste Hampus Larsson, Nils van der Poel, Davd Andersson och jag (Mattias Hadders) ner till italienska Collalbo. Vår fjärde åkare Adam Axelsson kom i måndags efter USM. 

 

Varför vi befinner hos här är, är för att världscupfinalen för juniorer avgörs här kommande helg och likaså avgörs Junior-VM på samma plats nästa helg. 

 

Collalbo ligger på cirka 1200m höjd över havet och det krävs några dagars acklimatisering för att hitta sitt rätta jag, detta med tanke på att vi lever i stort sett lika med havsnivån på hemmaplan. Dom första dagarna handlade mer om att bara gå ut och röra på sig iform av promenader samt väldigt lätt isträning. Tyvärr drabbades både David och Nils av sjukdom med feber. Nu är killarna feberfria och samtliga har tränat. Hampus och Adam har hållt sig friska och har kunnat följa den tänka förberedelseplanen inför kommande tävlingar. För att sammafatta träning på höjd i förhållande mot träning i Sverige, så kan säga att lugnare träning hemma motsvarar medelhård träning här. Det kostar lite mer på kroppen att träna och pretsera på höjd. Men ju mer vi har varit i gång, desto bättre kommer kroppen att anpassa sig. I morgon fredag kommer vi göra dom sista preppareringarna inför helgens tävlingar.

 

Vårat huvudmål med resan är nästa helgs VM. Denna helgen ser vi mer som en bra tävlingsförberedelse inför VM helgen. Därför gör vi inte så stor sak av det att killarna har varit sjuka. 

 

Kommande helg kommer vi ställa upp på följande sträckor.

Hampus: 3000m på söndag och reserv till lagtempot på lördag.

Adam: Lagtempo på lördag

Nils: Lagtempo på lördag och masstart på söndag

David: Lagtempo på lördag och 3000m på söndag

 

Tävlinigarna kommer kunna ses via Live Stream 

Annars kan man föja tävlingarna via ISU eller arrangörens hemsida

Skribent: Mattias Hadders

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU