Hoppa till sidans innehåll

Resebrev från Salt Lake City

04 NOV 2013 08:43
Träningslägret i Salt Lake City, USA, har nu nått sitt slut. Nu fortsätter resan mot Calgary, Kanada.
  • Skapad: 04 NOV 2013 08:43

Den 17:e oktober startade David Andersson sin inresa mot USA och Salt Lake City. Den 24:e kom undertecknad medan Nils van der Poel kom den 25:e oktober.

Den första av delen för de aktiva har handlat om att vänja sig med höjdskillnaden och därmed har vi fokuserat på lugnare träning. Efter cirka 1 vecka ökade vi på intensiteten och farten på isen. David passade även på att känna hur fort det kan gå i tävlingssamanhang då han deltog i de Amerikanska distansmästerskapen (se tidigare inlägg). Efter tävlingarna fick David lite problem med sina luftrör och därför valde vi att justera hans planering, allt för att få kroppen i bästa tillstånd. För Nils del har det handlat om att förbereda sig på bästa sätt inför kommande världscup och distansen 5000m. Min bedömning är att båda killarna har fått ut bra kvalité på sina pass. Vi har haft bra sparring tillsammans med det danska laget som vi har varit tillsammans med under hela vistelsen.  Det danska laget består av Stefan Due Smidth, Viktor Hald-Thorup, Sara Bak-Briand och deras tränare Pascal Briand. Likaså har Ranya Ezzi varit här under en längre period och tränat med en bra grupp av short-track åkare. För Ranyas del har det handlat om att förbereda sig på bästa sätt inför kommande OS-kval i Turin och Kolomna. Med hjälp av Ranya fick vi även tillgång till en väldigt duktig massör  som gav David en ordentlig omgång.

Vi har bott väldigt bra i ett område som heter Thornhill. Här har vi kunnat laga vår egen mat, spelat squash, njutit av deras SPA-pool och umgåtts. Då vi haft träningsfria eftermiddagar har vi passat på att kolla in Salt Lakes shoppingsutbud och framförallt outletaffärer. Med tanke på dagens dollarvärde så har det inhandlats en hel del skor och kläder från ”kändare” tillverkare.

Vi har även fått våra nya tävlingstrikåer och övriga kläder från Lorini som vi är mycket nöjda med. Hastighetstrikåerna sitter otroligt bra och designen passar oss utmärkt. Nu hoppas vi att de ska gå att åka fort i även på världscuperna.

I dag fortsätter äventyret vidare till Calgary där Johanna Östlund har varit och förberett sig sedan den 30:e oktober. Vi får även sällskap av vår fysio Peter Drugge som kommer direkt från en curlingturnering med det svenska herr curlinglaget. Jag hoppas att alla våra åkare är väl förberedda inför tävlingarna i Calgary. Äventyret i Salt Lake City är inte helt slut, vi kommer tillbaka hit för världscup 2 som går av stapeln mellan den 15-17:e november.

Med vänliga hälsningar

Mattias Hadders

Skribent: Mattias Hadders

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU