Hoppa till sidans innehåll

Roligt, utmanande och lärorikt

27 SEP 2018 09:00
Stavanger och Sörmarka Arena öppnade issäsongen den 17.september och på plats var 19 aktiva Svenska skridskoåkare från 8 olika föreningar för att tillsammans utmanas, utvecklas och testa sina förmågor på skridskoovalen.
  • Skapad: 27 SEP 2018 09:00

Under en veckan har aktiva från 15 år och upp till seniorer utmanats, utvecklats och fått ny input i sin skridskoåkning. Att få utmanas tillsammans med andra i en inspirerande miljö har varit både lärorikt, roligt och utmanande skriver de aktiva i sina utvärderingar. 

Våra aktiva har varit på isen tillsammans där vi har jobbat i mindre grupper med att samla erfarenhet i skridskoåkningens konst. Under veckan har våra aktiva fått dela istid med så väl olympiska medaljörer, som världsmästare och världsrekord hållare. Såväl det Norska utvecklingslaget som det Norska sprintlandslaget med Håvard Lorentzen i spetsen var på isen tillsammans med våra aktiva. 

Under veckan har det genomförts 7 ispass och två styrkepass där de aktiva har jobbat tillsammans i olika grupper och utmanat och pushat varandra. Inför och efter varje pass har det genomförs dialog med de aktiva för att utvärdera och analysera dagens träningar tillsammans med tränarna Sebastian Falk, Gisle Tverland och Bent Erik Brenden 

Lägret är en del i SSF's utvecklingssatsning med öppna läger och det är en satsning som har möjliggjorts genom projektmedel från RF (Riksidrottsförbundet) och från ISU och är en del i processen kring Making a Better Skating Nation.

Du kan se lite från hur vi har haft det i filmen som finns på förbundets facebook sidor.

foto: Bent Erik Brenden

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU