Hoppa till sidans innehåll

"Skridsko-fritids" i Dalarna

20 NOV 2014 13:46
Dala Active Skaters har sedan några år tillbaka haft prova-på-verksamhet i Falu och Borlänge kommuns skolor och låtit över 800 elever prova på skridsko eller inlines.
  • Skapad: 20 NOV 2014 13:46

Klubben har också samarbetat med det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden i Falun och medverkat i det stora integrationsprojektet i Borlänge, där de bl.a. lärde det somaliska bandylandslaget att åka inlines och har spelat träningsmatcher mot dem i bandy. Föreningen har även medverkat i skridskodagar för nyanlända flyktingbarn.

skridskofritids

I år får föreningen stöd från Postkodstiftelsen, en underavdelning inom Postkodlotteriet. Stiftlesen har valt att stödja projekt riktade mot de barn som har kommit till Sverige de senaste åren. De hade hört talas om föreningens verksamhet och kom själva med ett förslag att de skulle söka pengar hos dem för ett integrationsprojekt där skridsko ingick. Ansökan är nu beviljad och föreningen har tagit kontakt med två invandrartäta skolor och fritidshem i Falun, Hälsinggården och Södra skolan, och erbjudit dem att vara med på Skridskofritids en dag varje vecka hela vintern. Föreningen erbjuder buss till och från Lugnets bandybana, lånar ut skridskor och hjälmar och hjälper barnen att komma igång med skridskoåkningen och att ha kul på isen. Barnen får också lite frukt och varm saft och medföljs av några fritidspedagoger.

skridskofritids

Barnen återkommer 5-6 gånger (1 ggn/veckan) och kanske blir det skrinnare av allihop.

Skribent: Sofia Larsson

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU