Hoppa till sidans innehåll

SM i Hagaström är inställt

15 JAN 2020 13:40
Den planerade SM-helgen i Hagaström tvingas ställas in pga isbrist.
  • Uppdaterad: 15 JAN 2020 13:40

Igår meddelade arrangören Hagaströms SK att man tvingas att ställa in SM-helgen i Hagaström mellan den 31/1-2/2. Det milda vädret och blåsten som råder gör det omöjligt att bygga upp en is som är tillräckligt bra på att åka på. 

Nu ställer vi frågan till er föreningar om det är någon/-ra som är intresserad av att ta över arrangemanget och göra det möjligt för våra aktiva att göra upp om SM-titlarna. Vi ser två alternativ.

1: Tävlingarna genomförs under innevarande säsong där man som förening har tom den 31:a januari att lämna ett besked om man är intresserade av att arrangera. Fastställande av ranking, anmälan och perioden för kvalificering pågår tom 1 vecka före tävlingsstart.

2: SM-tävlingen flyttas till perioden november-december 2020 och tävlingen genomförs utifrån samma klasser som det hade planerats för per idag. Dvs man byter inte klasser. Fastställande av ranking och perioden för kvalificering pågår tom 31:a mars. Sista anmälan är satt till 2 veckor innan start.

Maila ditt intresse till: This is a mailto link

Vi kommer också att titta på ett specifikt regelverk för att genomföra SM-helgen på 250m banor i framtiden. Detta med tanke på att många utav våra föreningar bedriver sin verksamhet på 250m banor. Vi kommer såklart ta med säkerhetsaspekten i arbetet.

Hagaströms SK hälsar till alla att man tycker det är enormt tråkigt att man inte kan genomföra tävlingarna och man har lagt ner väldigt mycket tid i förberedelsearbetet. Man uppmanar också samtliga att avboka sina rum på Scandic Väst. Likaså hälsar man att man är beredda att hjälpa till på något sätt om en ny arrangör tar på sig uppdraget.

Ordförande Pelle Hallberg skickar med ett brev som ni kan ta del av.
Läs brevet!

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplanPostadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU