Hoppa till sidans innehåll

Summering från Västerås

28 SEP 2020 10:04
Mellan den 19-20:e september arrangerade SK Pollux ett isläger i Västerås.
  • Skapad: 28 SEP 2020 10:04

När sista anmälningsdag hade gått insåg vi att vi hade mer än 50 aktiva som ville vara med. Pga Corona var vi tvungna att göra anpassningar av upplägget samt att begränsa antalet. Vi hade till och med en kölista vi fyllde på ifrån när vi fick återbud. Med indelningar i träningsgrupper och tillgång till lite mer istid genomfördes lägret. Omklädningsrummen förelades så gott det gick klubbvis. Mat serverades i matlådor som delades ut klubbvis utomhus. Allt för att vi skulle ha möjlighet att vara tillsammans men på avstånd. Vi hade tur med att det var sol och varmt på lördagen så vi kunde vara ute mellan ispassen.

Lördag förmiddag var det teknik. De mer rutinerade körde efter ett pass de blivit tilldelade innan och Per fick hjälp av våra två seniortjejer Karin och Linn att ta hand om de yngre blandat med nya vuxna. Efter lunch erbjöds teknikhopp i trapp ute i solen även här i grupper. Eftermiddagens pass kunde delas in i två då vi där fick längre istid. Nu stod lagtempo på programmet. 6v, 4v, 4v och kort vila mellan och köra så många man omgångar man bara han. Dock med uppsatt maxfart pga brist på kuddar. Det syntes att de kämpat på bra när de kom ut ur hallen.

Söndagens pass körde vi 1 minutersintervaller. Alla delades in på 4 banor. Bana 1 och 3 körde när bana 2 och 4 vilade och tvärt om. Det var en bra träningsform där många aktiva med olika farter kunde träna effektivt på liten yta.

Det var härligt att se ansvarsfulla rutinerade åkare som tränar flitigt och tar hand om varandra och nya åkare samt många nya åkare som imponerar med sin åkning och att vara ute på isen hela långa passen. Pollux tackar alla deltagare och laddar inför vinterns tävlingar.

 /Mia och Per, SK Pollux

Foto: Sven Olsson, Dala Active Skaters

 

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU