Hoppa till sidans innehåll

Tak över Tingvalla?!

21 MAJ 2018 15:48
Det finns nu en bred politisk enighet om att bygga flera stora idrottsarenor i Karlstad. Vid Sannafältet kommer det att byggas en inomhus- och en utomhusarena och en konstgräsplan. Och förslaget innebär att det blir tak över Tingvalla isstadion.
  • Skapad: 21 MAJ 2018 15:48

Pressmeddelande från Karlstad kommun

Idrottsföreningarnas verksamhet har stor betydelse för folkhälsan. Karlstad har behov av nya idrottsarenor för att skapa goda möjligheter för fler idrotter att utövas på både bredd- och elitnivå.

Nu finns en bred politisk enighet, där både moderaterna, centern, liberalerna, kristdemokraterna, miljöpartiet, socialdemokraterna och vänsterpartiet är överens om att genomföra satsningarna.

Det innebär att det på Sannafältet i närheten av Friskis & Svettis lokaler kommer byggas en inomhus- och en utomhusarena och en konstgräsplan. Där kommer det också skapas en ingångsportal till I2 skogen.

Anläggningarna kan användas för bland annat friidrott, fotboll och amerikansk fotboll.  Det ska också byggas tak över Tingvalla isstadion för konståkning, bandy, ishockey och annan skridskoverksamhet.

Satsningarna vänder sig även till allmänheten eftersom det kommer finnas goda möjligheter att motionera i och i anslutning till arenorna. 

Finansieringen bygger på att Karlstads kommun tar ett stort ansvar för investering- och driftsekonomin. Men för att projekten ska kunna genomföras krävs ekonomisk samverkan med berörda föreningar och deras samarbetspartners. 

 

  • Nu händer det som vi har jobbat för så länge. Jag är stolt över att vi har nått en så bred politisk enighet för de här viktiga investeringarna som kommer gynna Karlstadsborna och Karlstad som evenemangs- och idrottsstad, säger Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande (M).
  • Det här är en satsning på vinter- och sommaridrotter, män och kvinnor, ungdomar, motionärer och elit. Det här kommer gynna idrotten, folkhälsan och besöksnäringen och stärker Karlstads attraktionskraft, säger Linda Larsson, vice ordförande i kommunstyrelsen (S).
  • Fantastiskt. Det här är otroligt bra för IF Göta och kommer ge oss fina förutsättningar att utveckla vår idrott, men det är också ett historiskt beslut som kommer gynna hela staden, säger John Weslin, ordförande i IF Göta.
  • Ett mycket glädjande besked. Den breda politiska överenskommelsen ger stabilitet och nu kan vi föreningar jobba tillsammans med kommunen och med varandra för att skapa kreativa synergieffekter, säger Stefan Larsson, VD för Färjestad BK.

 

Det var vid en pressträff under måndagen den 21 maj som förslagen presenterades. Det formella beslutet väntas tas vid kommunfullmäktiges budgetsammanträde den 19 juni. Sedan väntar en omfattande planerings- och projekteringsprocess. Målsättningen är att byggnationerna ska påbörjas under år 2020.

 

För mer information kontakta:

Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande (M), telefon: 070-689 39 39

Linda Larsson, vice ordförande kommunstyrelsen (S), telefon: 070-2044861

Marcus Ekholm, projektledare, kommunledningskontoret, telefon: 0700-20 50 93

Skribent: Sofia Larsson
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU