Hoppa till sidans innehåll
Foto: Finska skridskoförbundet Ungdomslandskampen

Ungdomslandskampen(2)

04 MAR 2015 00:18
Fina och utvecklande dagar i Seinäjoki är nu över och våra 16 åkare och 3 ledare har kommit hem efter spännande tävlingsdagar på den 25. upplagan av ungdomslandskampen mellan Finland - Norge och Sverige
  • Skapad: 04 MAR 2015 00:18

Här kan ni läsa mera om David Karlingsjö, Wilhelm Ekensskär, Patrick Dale och Valdemar Bergentalls intryck efter årets ungdomslandskamp....

 

Vi har nu tillbringat tre dagar i den finska staden Seinäjoki där årets ungdomslandskamp har genomförts. 16 ungdomar varav 8 killar och 8 tjejer har blivit uttagna till att få representera Sverige i den årliga landskampen mellan Sverige-Norge-Finland. Vid lunch tid så samlades det svenska laget i Seinjoki och checkade in på hotellet där vi skulle spendera resten av helgen tillsammans
med Norges och Finlands lag, Vi åkte sedan till banan för att prova på den hårda isen. ! !
ungdomslandskamp-tjejer2
Dagen därpå startade tävlingarna.! Det märktes snabbt att Norge var i en klass för sig själv. Förhållandena var inte ultimata med alla hade samma förutsättningar och många gjorde fina prestationer vilket resulterade i att Sverige låg på en total andra plats efter första dagen. Dagen avslutades med en kamratmåltid på hotellets resturang. Kvällen bjöd på god mat och dryck och mycket skratt, även den kända ”rookie punishment” där de som var med för första gången bjöd lite på sig själva med tävlingar som de äldsta åkarna (vi bl.a) anordnade. ! !
Dag två bjöd på solsken som vi inte hade upplevt tidigare och en relativt snabb is. Även denna dag gjorde svenskarna sitt bästa men tyvärr räckte det inte till att hålla kvar andra platsen och vi hamnade på tredje plats. Efter tävlingarnas slut skildes länderna åt och vi begav oss mot flygplatsen där ”Göteborgs gänget” drabbades av en lång och plågsam väntan på första flyget.! !
Helgen kanske inte resulterade med de bästa tiderna men ändå en av de roligaste tävlingarna på året, mycket gemenskap mellan både svenskarna och de övriga länderna ledde till en skön och rolig stämning på både banan och hotellet. Stämningen i det svenska laget har (tycker vi) varit mycket bra och det känns som att vi verkligen är ett lag som stöttar varandra och pushar fram varandra. Det kändes även som de nya åkarna kom in i gruppen direkt och kände sig trygga. ! !
Tack!!
Vi vill framförallt tacka våra underbara ledare som har hjälpt och stöttat oss genom dessa tävlingar. ! Vi vill även berömma våra åkare för att ha visat goda kvaliteter och representerat Sverige på bästa möjliga vis. ! !
Återigen ett stort tack önskar: Wilhelm Ekensskär, David Karlingsjö, Patrick Dale och Valdemar

 

Som grabbarna har beskrivit ovan så gjorde våra åkare många flotta prestation och man fick bra övning i att hantera det att representera Sverige, vilket alla gjorde på ett mycket bra sätt:-) Träning och övning i att tävla på denna nivå och i representationsform är en viktig del av en utbildning mot en eventuell elitsatsning. (Max fick även övning i att hantera det att tävla på tränare Bento's skridsko då hans resveska inte kom fram för än på söndag morgon. Det löste Max på ett föredömligt sätt:-))

Detta är ett tävlingssätt och förmat som verkligen triggar lagkänslan hos ungdomarna och det är något som våra åkare tog på stort allvar genom att båda göra bra individuella prestationer och i stafetterna, men även vara duktiga på att hjälpa och stötta varandra på och utanför isen:-)  Nu blir det hem och ladda inför kommande sommarsäsong:-) och en ny och spännande issäsong med en ny landskamp denna gång i Norge.

 

Skridskohälsningar även från ledarna 

 

Magnus Gustafsson, Sebastian "Sebbe" Falk och Bent Erik "Bento" Brenden

Skribent: Bent Erik Brenden

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU