Hoppa till sidans innehåll

Ungdomslandskampen

26 FEB 2019 09:42
Årets ungdomslandskamp genomfördes i norska Hamar lördag-söndag 23-24 februari.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2019 09:42

De svenska åkarna visade sig trivas fint på Vikingskipets is och noterade mängder av personliga rekord. De var också fantastiska föredömen och en fantastisk grupp att vara ute och resa och representera med. 

Fullständiga resultat finns här.

"Ungdomslandskampen 2019 i Hamar

Det svenska laget bestod av 12 åkare istället för 16 som det traditionsenliga laget brukar bestå av. Utöver åkarna hade vi med oss Mattias Hadders och Sofia Larsson som ledare under helgens tävlingar. Årets resa började för åkarna bosatta i Sundsvall med en tågresa på torsdag kväll ned till Hagaström för att övernatta en natt hemma hos hagaströms-åkarna.

Tidigt på fredag morgon gick tåget mot Stockholms centralstation där alla åkare förutom Tina Svensson och Ludvig Nylen skulle mötas upp tillsammans med Sofia. Resan fortsatte västerut genom sverige för att stanna upp i Karlstad och plocka upp Ludvig som anslöt till sällskapet vid 12-tiden. Väl framme i norska Hamar möttes vi upp av Mattias som hade bilat till Hamar, och Tina som hade åkt bil från Motala. Nu var det svenska laget komplett!

Rum och kläder delades ut och vi begav oss till Vikingskipet för att genomföra ett träningspass och förbereda oss inför tävlingen kommande dag. Kvällen gick mot sitt slut, och alla gick och la sig, taggade inför tävlingarna. Tävlingarna under lördag och söndag gav mycket fina resultat för de svenska åkarna och mängder av personliga rekord skördades, och många var i närheten av sina pers. Killarnas första stafettlag lyckades även knipa med sig ett brons i stafetten och Kaspar Norberg tog silver på första dagens 500 meter!

Lördagens traditionsenliga lekar uppskattades av många och här var Sverige överlägsna vinnare. Vi anordnade fyra lekar medans resterande nationer inte hade en enda. Stämningen i det svenska laget har varit väldigt positiv och alla har gjort sitt allra bästa både på och utanför isen. Många skratt har hörts under helgen.

Nu har vi delat på oss åt olika håll, hem till våra föreningar, men vi tar alla med oss en rolig och lärorik helg i svensk anda. Slutligen vill vi tacka Mattias och Sofia för ett strålande bra jobb och ett otroligt trevligt sällskap under hela helgen!

//Emil, Isac, Nils, Vinnie, Alva, Disa, Tina, Kaspar, Sebastian, Simon, Ludvig och Tindra"

Skribent: Sofia Larsson
Epost: This is a mailto link

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU