Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Playitas

28 APR 2021 10:11
Arvid Karlingsjö från Olympisk Offensiv ger oss en rapport från lägret på Playitas
  • Uppdaterad: 28 APR 2021 10:11

Söndagen den 18 april åkte vi (olympisk offensiv) upp till Stockholm för att att bo på hotell en natt för att på måndagen den 19:e klockan 06:00 samlas på Arlanda flygplats för att flyga till Playitas på Fuerteventura. Väl på flygplatsen samlades alla aktiva och ledare som ingår i Olympisk offensiv, samt resterande resurspersonal från SOK för att checka in och ta ett covid snabbtest. Väl nere i Fuerteventura väntade en buss som transporterade oss till Hotel Playitas Resort där vi har bott under träningslägret. Hotellet är en känd sport-inriktad destination som gav oss bra möjligheter att utföra vårt träningsläger på ett smittsäkert sätt, men även bra aktivitetsmöjligheter för att lära känna de andra aktiva.

Efter att ha ätit och packat oss i ordning på hotellet med cyklar och utrustning så startade vi igång veckan med styrketester, det var de klassiska SOK-testerna, chins, dips och brutalbänk som stod på programmet. Dagen efter fortsatte styrketesterna men då med fokus på benen i form av hopptester och maxtest i knäböj, där alla visade framsteg. Resterande dagar har bestått av mestadels cykel var av en cykeltur på 8 timmar, som tillsammans med styrkepassen resulterade i en vecka med 36 timmars träning. Under lägret har fokuset varit på mängdträning med inslag av några hårdare tröskelpass i långa uppförsbackar. Vi var alla överens om att det var väldigt skönt att slippa alla tjocka kläder och få kunna cykla i shorts och t-shirts igen, även fast cykelförhållandena på ön var relativt tuffa med oerhört mycket vind och kuperad terräng.

Förutom all träning så har vi även haft andra aktiviteter där alla inom olympisk offensiv deltagit, exempelvis så har den närvarande fysioterapeuten Marcus Bystedt hållit i gemensamma uppvärmningar 4 dagar under lägret där det har varit fokus på rörlighet och stabilitet. Vi har även varit på två föreläsningar, en av Linda Bakkman som pratade om vikten kring en bra kost och hur man kan tänka och prioritera för att få i sig rätt mängd och näring. Den andra föreläsningen stod Tomas Gustafson för, där han berättade om sin resa till världstoppen och om viktiga nycklar som hjälpt honom uppnå sina drömmar.

Lägret har i övrigt varit en möjlighet för oss att träna tillsammans med andra personer som har samma mål och ambition med sin träning. Vi har framförallt tränat mycket tillsammans med skidskyttarna som bland annat har varit med oss på ett flertal cykel distanspass, likaså har Tomas Gustafson varit med oss på cykelpassen.

För att summera lägret så har det varit ett givande läger där vi har fått in många bra träningstimmar, nyttig information och motivation till fortsättningen. Men framförallt så har det varit ett väldigt roligt läger där vi har stärkts ännu mer som grupp och fått lära känna många andra idrottare som vi numera kan klassa som bra vänner. 

Häslningar Arvid Karlingsjö och övriga från Olympisk Offensiv

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU