Hoppa till sidans innehåll

Förtydligande kring SM

16 FEB 2019 16:01
Roller derby-SM avgörs som tidigare informerats om i Göteborg den 6-7 april.
  • Uppdaterad: 16 FEB 2019 16:01

Seriespelsupplägget hade vuxit ur sina kläder och pausades inför säsongen 2018-2019. Representanter från alla föreningar som deltagit i seriespelet (Umeå var anmälda men fick lämna sent återbud) deltog vid en träff i augusti där ett förslag till nytt upplägg togs fram som sedan gick ut till alla föreningar att tycka till om och när föreningarna godkänt förslaget godkände även förbundsstyrelsen förslaget.

Under augustiträffen diskuterades även SM då det har hängt ihop med serien och mötet kom fram till att förslaget skulle innebära att vi inte längre skulle vara en del av SM-veckan utan istället arrangera vårt egna SM. Anledningen till detta var att alla ville att våra bästa lag skulle kunna ställa upp i SM och att SM då skulle ligga på våren.

På mötet meddelades att Göteborgsföreningarna har en hallbokning i april som skulle kunna funka för SM, under hösten anmälde även Norrköping intresse för att arrangera SM och efter en ansökningsprocess tilldelades i december Göteborgsföreningarna mästerskapet. I enlighet med förslaget som godkändes i höstas så bjöds de sex högst rankade lagen på flat track stats in till SM-turneringen två månader innan SM (plus lag 1+2 från div 1). Det har från början varit klart att SM är för föreningarnas A-lag. 

Förslaget och upplägget kommer efter SM att utvärderas för att säkerställa att vi har ett upplägg som är så bra som möjligt för sportens utveckling nationellt (och internationellt).

Skribent: Sofia Larsson
Epost: This is a mailto link

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan


Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU