Hoppa till sidans innehåll

Svenska rollerderbylandslaget laddar inför Världscupen 2014

27 FEB 2014 19:59
I helgen möter svenska rollerderbylandslaget, Team Sweden, finska landslaget i en vänskapsmatch. De båda lagen möttes senast i en avgörande match under Världscupen i Toronto 2011
  • Skapad: 27 FEB 2014 19:59

– Sverige och Finland har mötts två gånger tidigare. Första gången vann Sverige och andra gången vann Finland. Nu tror jag att det är Sveriges tur att vinna igen, säger Salli Honkanen, en av lagets fyra tränare.

 

Sist de båda lagen möttes var under förra Världscupen i Toronto, då de spelade om femte- och sjätteplatsen. Team Sweden kunde då inte få grepp om finskorna och Finland avgick med segern. Den gången spelade Salli Honkanen för Finland, men den här gången kommer hon istället vara Sveriges tränare. Hon tror att Sverige har goda chanser på lördag.

 

– Vi har ett bra lag som består av spelare från fem ligor som kommer att ge allt på banan. Finland kommer säkert att bjuda på hårt motstånd men jag tror på oss som lag, vi har en fin och peppig stämning och det kommer att hjälpa oss, säger hon.

 

Svenska landslaget består i dag av en träningstrupp på 25 personer. Några av spelarna känns igen från förra Världscupen, däribland Malou Lindholm, Kristina Eriksson och Malena Chronholm. Flera nya spelare, som Caroline Borelius, Josefin Hellgren och Maja Nilsson har även tagit sig in träningsgruppen.

 

– Det har hänt väldigt mycket inom rollerderbyn de senaste två åren. Nivån på spelet är högre och det är redan nu hård konkurrens om rosterplatserna i träningstruppen, säger Salli Honkanen.

 

De 20 personer som till slut kommer att representera Sverige i Dallas i december tas ut i september.

 

I förra Världscupen var det tretton lag som spelade. I år har flera lag tillkommit, som bland annat Grekland, Colombia och Västindien. Allt som allt är det nu 29 lag som kommer att kämpa om mästartiteln. Trots tufft motstånd tror Salli Honkanen att Sverige har chans att placera sig högt på resultatlistan.  

– Sveriges chanser i cupen är stora och med hård träning borde vi kunna ta oss till 4:e-5:e plats, säger hon.

 

Lag registrerade att tävla i Världscupen 2014: Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Kanada, Colombia, Danmark, England, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Japan, Irland, Italien, Mexiko, Nederländerna, Nya Zealand, Norge, Portugal, Puerto Rico, Skottland, Sydafrika, Spanien, Sverige, Schweiz, USA,Wales, Västindien

 

För mer information, kontakta:

Salli Honkanen: Tränare: 070-762 07 50

Annika Berge, pressansvarig: 070-524 30 02

Skribent: Sofia Larsson

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplanPostadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU